Software

Este cea mai nouă versiune de sistem de operare Symbian ce se regăsește din start pe Nokia 600, 700 și 701. În viitor și telefoane precum Nokia E7, C7, C6-01 sau N8 vor rula Symbian Belle, dar nu a fost oferită o dată mai exactă din partea companiei finlandeze. Cele mai importante schimbări sunt legate de ecranul de start ce acum are șase pagini ce pot fi customizate cu widgeturi față de trei ca la Symbian Anna sau S^3.

Widgeturile pot fi modificate ca mărime și sunt cinci dimensiuni. Meniul a suferit schimbări și toate aplicațiile sunt pe aceleași ecran, se poate face scroll printre ele atât în mod portartit cât și landscape. Și partea de multitasking a suferit modificări putându-se face trecerea între imagini live ale aplicațiilor ce sunt rulate.

Au împrumuta de la Android bara de notificări din partea superioară și de acolo se poate controla partea de 3G, Wi-Fi, bluetooth și trecerea în modul Tăcere. Au integrat suport pentru NFC.

O sumă de aplicații vin din partea Microsoft: Lync, Sharepoint, OneNote, Exchange ActiveSync și PowerPoint Broadcaster.

Se pare că Symbian Belle este un update mai profund decât a fost Anna față de S^3.

Symbian Belle pe Nokia 701:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.