via
Symbian a fost sistemul de operare pe care Nokia a mizat mai totul în ultima perioadă. Vânzările erau ok şi în 2010 în zonele de bază şi de mijloc, dar la smartphone-urile de top a apărut un decalaj din ce în ce mai mare faţă de Android şi iOS. Normal că au făcut o alegere nouă care să atenueze – vor miza pe un Windows Phone 7 customizat de către compania cu sediul în Finlanda, într-un mod în care niciun alt producător de telefoane cu WP7 nu a avut libertatea. 
Normal că Nokia ţine cont şi de portofoliul actual şi spune că nu va renunţa brusc la Symbianul de generaţie nouă (regăsit pe modele ca Nokia E7, N8, C7, C6-01) ci va oferi suport pentru software în continuare. Nu au oferit o dată exactă pentru când vor întrerupe sprijinul logistic legat de Symbian şi telefoanele ce îl rulează. 
Se pare că schimbările vor fi majore de la homescreen până la browser şi cu siguranţă voi avea şi eu un telefon cu acest s.o. ca să vă spun dacă experienţa oferită este superioară. 
Vor lansa în anul curs o serie de handseturi pe vechiul s.o. şi abia din 2012 vor trece, probabil, integral pe Windows Phone 7 de la Microsoft. Aşteptările sunt imense legate de handseturile Microkia – vă daţi seama de unde a ieşit această denumire de tip “struţocămilă”. :)
În curând o să văd la lucru un N900 cu MeeGo în stadiu beta. Cel puţin screenshoturile de care am dat pe net păreau promiţătoare.
Update: Nokia va trece şi la un alt font pe telefoanele mobile din portofoliu. Eu nici nu am dat o atenţie aşa specială fonturilor. Renunţă la Nokia Sans pentru Nokia Pure.

Categorii: nokiasymbian

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.