Retelistica

Synology intră pe piața routerelor mesh prin MR2200ac. Este un dispozitiv modular ce respectă standardul WPA3 pe partea de securitate a datelor, vitezele combinate în Wi-Fi de 2134 Mbps. 

Câteva din specificațiile Synology MR2200ac:

  • procesor Qualcomm quad-core la 717 MHz, 256 MB de tip DDR3;
  • 2 x MIMO pe 2.4 GHz și 5 GHz, 1 x RJ-45 LAN gigabit și 1 x RJ-45 WAN gigabit;
  • 1 x USB 3.0 ce oferă alimentare la 5V și 0.9A;
  • Wi-Fi a/b/g/n/ac, 1 x 5 GHz și viteze de până la 867 Mbps + 1 x 5 GHz și viteze de până la 867 Mbps + 1 x 2.4 GHz și viteze de până la 400 Mbps
  • dimensiuni de 154 x 199 x 65 mm și 450 gr.

Sistemul de operare din spatele routerului mesh se numește SMR – acronim de la Synology Router Manager și ar avea funcții preluate din mediul business.

  • configurare prin browser sau prin aplicația DS Router;
  • un singur meniu pentru toate conexiunile Wi-Fi;
  • compatibil cu Synology RT2600ac (îi extinde aria de acoperire);
  • suport pentru formatele Wi-Fi k, v și r;
  • tehnologie inteligentă cu alegere a celei mai rapide conexiuni (pe fir, 2.4 sau 5 GHz).

În România este distribuit de către ITdirect, îl găsiți deja la PCgarage – 798 lei. Fiecare unitate ar fi suficient de puternică pentru 185 mp, iar router-ul R2600ac + MR2200ac ar acoperi până la 464 mp.

Declarații oficiale:

“Analizând acest studiu, am realizat că nu este vorba doar de a ține aceste dispozitive conectate,” a declarat Kuei-Huan Chen, Senior Manager, Synology. “Trebuie de asemenea să înțelegem ce se întâmplă în rețeaua noastră, pentru a ne proteja dispozitivele și familia, de posibilele atacuri externe asupra reţelei. Acesta a fost principalul motiv pentru care am dezvoltat MR2200ac. Mulțumită colaborării cu Qualcomm Technologies Inc., MR2200ac suportă cele mai noi tehnologii Wi-Fi și de securitate, pentru a face rețelele mai sigure și mai inteligente.”

Qualcomm Technologies este dedicat să ofere servicii Wi-Fi de înaltă calitate, prin intermediul platformei Qualcomm Mesh Networking, ce oferă tuturor consumatorilor conectivitate avansată și securitate sporită.” a adăugat Gopi Sirineni, vice preşedinte, product management, Qualcomm Technologies Inc. “Activitatea noastră alături de Synology, are ca scop final oferirea unei experienţe Wi-Fi fără întreruperi, rapidă și sigură, pentru locuințele de toate dimensiunile.”

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.