RIM este compania ce are în portofoliu brandul BlackBerry ce are un succes neaşteptat având în vedere handseturile sale subdotate, în opinia mea, în America de Nord şi pe zona de business world wide.

Acum câteva ore au prezentat la o conferinţă a lor – DevCon (BlackBerry Developer Conference)  prin CEO-ul Mike Laziridis un tablet pc dezvoltat in house denumit fericit sau nu, BlackBerry PlayBook.
Bineînţeles că vă interesează datele tehnice ca să puteţi face o comparaţie cu iPad şi mai noul Galaxy Tab de la Samsung.
– ecran LCD de 7 inch cu rezoluţie 1024×600 pixeli cu suport pentru multitouch;
– sistem de operare BlackBerry Tablet OS;
procesor dual-core de 1 Ghz şi 1 Gb RAM;
– două camere HD de 3 Megapixeli (camera din faţă) şi 5 Megapixeli (camera principală situată pe spatele tablet pc-ului). Înregistrează clipuri la Full HD – 1080p;
– redă pe ecranul de 7 inch clipuri Full HD;
Wi-Fi a, b, g şi n, HDMI video output, bluetooth 2.1 cu EDR;
– microHDMI, microUSB;
– lucrează foarte bine cu formatele Adobe Flash Player 10.1, Adobe Mobile AIR, Adobe Reader, OpenGL, Java, HTML-5;
– pe viitor modelul va veni cu 3G şi chiar 4G.
400 de grame şi 10 mm grosime.

Aş zice că este o declaraţie de forţă a celor de la RIM. Nu există pe piaţă vreun tablet pc mai puternic. iPad are procesor de 1 Ghz dar nu este dual-core şi cu cei 256 Mb se poate simţi ruşinat faţă de 1 Ghz la BlackBerry PlayBook iar Galaxy Tab de asemenea cu 512 Mb. Suportul pentru Full HD este o premieră în segment fiind printre primele deviceuri (tablet pc-uri sau smartphone-uri) ce filmează şi redă 1080p.
Pe bgr.com nu am citit niciun detaliu legat de preţ. Nu cred să fie sub cel al Galaxy Tab – s-ar putea apropia şi de 1000 euro. Mai bine să nu mă hazardez în pronosticuri. Ca să fie competitivi ar trebui să aibă în vedere iPadul care a mers bine dar nu ştiu cât o va mai ţine aşa în faţa unor jucători noi precum PlayBook.
O să revin cu articole pe seară şi astăzi am o zi prea plină.
Update: Se pare că ar fi un călcâi al lui Ahile şi anume sistemul de operare dezvoltat special pentru acest tablet pc de către compania Onix. Adică se referă la faptul că nu este o comunitate în spatele său ca la iOS4 de la iPad – Apple şi Android din Galaxy Tab – Samsung. RIM are resurse de a întâri acest aspect aşa că nu îmi fac griji :).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.