Opinie

Tabletele cu 3G au ajuns a fi listate la prețuri de sub 5 – 600 lei. Majoritatea dispun de conectivitate 3G și funcția de telefon (apeluri, mesaje etc). Mi se pare interesant că pe partea hardware, tabletele 3G sunt mai puternice decât smartphone-urile ieftine.

Exemple de tablete ieftine cu 3G:

1. Allview AX4 Nano – 265 lei;

2. Vonino Onyx Z – 359 lei;

3. Evolio Mondo 3G – 419 lei;

4. Evolio Quattro 3G – 484 lei;

5. Allview VIVA H7 Life + internet pe 1 an de zile în mod gratuit – 499 lei;

6. Vonino Sirius QS – 649 lei;

7. Allview VIVA H7S  + internet pe 1 an de zile în mod gratuit – 649 lei.

Am ales tablete cu minim 1 GB RAM, cu excepția lui Allview AX4 Nano care fie vorba între noi la sub 300 de lei are specificații destul de bune. Mai multe tablete ieftine cu 3G găsiți în lista de aici

Care sunt punctele PRO?

Ai un hardware mai puternic decât pe un smartphone în aceeași categorie de preț, de cele mai multe ori. Se pretează mai bine pe partea de gaming, entertainment și multimedia. Ai parte de un display mai mare, de aici derivă multe beneficii. Greutatea tabletelor a început a fi din ce în ce mai mică, coboară sub pragul a 300 de gr., iar ca grosime se situează sub 10 mm. Portabilitatea este mult mai bună decât la tabletele de 7 – 8 inch de acum 2 – 3 ani de zile.

Care sunt punctele CONTRA pentru o tabletă cu 3G?

Autonomia de ordinul a câteva ore de utilizare și portabilitatea redusă sunt elementele ce trag în jos un astfel de device. Mă rog, atunci când vrei să fie și telefon full-time. Pentru a nu ieși în evidență când răspunzi la un apel poți opta pentru achiziția unui headset bluetooth. Tabletele sunt single sim pe când telefoanele cu preț de sub 4 – 5 – 600 lei oferă conectivitate dual-sim.

Puteți răspunde la întrebarea din titlu în secțiunea de comentarii.

Care ar fi alegerea voastră?

Categorii: opinie
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.