Trebuie spun că prețul de 800 lei este pe Aliexpress, la acest ar trebui să se adauge taxe vamale, transport etc. Modelul de tabletă despre care discutăm în articolul de față se numește Blackview Tab A15.

Blackview Tab A15 dispune de un display de 10.5 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli, raportul display / corp este de 83%. Pe partea hardware s-a optat pentru procesorul Unisoc T610 ce dispune de 2 nuclee pe ARM Cortex-A75 la 1.8 GHz și 6 nuclee pe ARM Cortex-A55 la 1.8 GHz + Mali-G52 MP2 ce rulează la 614 MHz. Este dezvoltat într-un proces de litografiere pe 12nm.

Lângă acest procesor din categoria entry-level au pus 8 GB memorie RAM + opțiunea de extensie cu până la 6 GB preluați din memoria de 128 GB a tabletei, memorie ce poate fi suplinită printr-un microSD de până la 1 TB.

Rulează DokeOS 3.0 dezvoltat pe Android 12. În interfață au implementat și un PC Mode, atunci când tableta este folosită cu tastatură și mouse. Camera spate are senzor Sony IMX258 13 Megapixeli, iar camera frontală pentru selfie-uri a primit un senzor Samsung S5K4HT de 8 Megapixeli. Bateria de 8280 mAh se încarcă la 18W. Tableta Blackview Tab A15 are doar 7.1 mm în talie (așa specifică producătorul) și o greutate de 525 gr.

Un alt element pe care-l reliefează în comunicat este faptul că au integrat 4 difuzoare ce ar trebui să impresioneze prin efectele stereo aduse. Sunt trei opțiuni de culoare: Lunar Silver, Twilight Blue și Space  Gray. Are certificare Widevine L1 (este implementat de către Disney+, Prime, Netflix etc spre a preveni copierea și redistribuirea de materiale aflate sub copyright).

Debutează din 1 noiembrie în oferta Aliexpress 🔗la 160.99 dolari.

Acest articol este susținut de către Blackview. 

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.