Tablete

Se pare că în luna mai 2011 vom avea și primele tablete Android cu Tegra 2 în România pe lângă recent lansatul smartphone –  LG Optimus 2x. Este vorba despre modelele Asus  Transformer și Motorola Xoom. Tableta Asus cu HoneyComb pe post de sistem de operare o găsiți detaliată pe imidoresc.ro (credit foto).

Motorola Xoom este o noutate absolută – pe plan local nu am dat de un review ca la Transfomer. În general gigantul american se mișcă mai greu și vedeți aici care este magazinul online ce cred că o va vinde.

Sunt foarte curios ce prețuri vor fi abordate. Nu cred că vor coborî sub 3.000 de lei. În .ro s-ar putea să se livreze o serie de unități și cu HoneyComb deși în dot com nu au avut succesul scontat până în acest moment. De vină este iPad 2 – ultimele previziuni spun că în 2011 se vor vinde peste 45 de milioane de tablete Apple. iPad 2 a punctat decisiv. Are ca și concurența procesor dual-core, este foarte subțire și prețurile nu te rup la buzunar.

Opiniile legate de HoneyComb nu sunt în integritate favorabile. Iese în evidență lipsa de aplicații – iOS are peste 60.000 în App Store. Nu mă pronunț pozitiv sau negativ până nu îl văd la lucru.

Legat de Motorola Xoom și pe twitter sunt oameni ce o așteaptă în magazinele online din România. Alături de Galaxy Tab 10.1 pare a fi o tabletă puternică. Se vorbește mult prin dot com de faptul că pe viitor tabletele vor transforma netbookurile într-un segment de nișă, iar laptopurile vor scădea în vânzări. Deocamdată nu am dat de o tabletă care să poată fi la fel de utilă ca un notebook. Motorola vine cu niște chestii interesante – acele lapdock ce transformă Atrix într-o adevărată unealtă de lucru.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.