Arhiva-Hardware

NVIDIA a punctat serios în 2011 prin intermediul tabeltelor HoneyComb cu Tegra 2 – dual-core la 1 GHz și ULP GeForce GPU pentru procesare video. 

Jen-Hsun Huang a confirmat că Kal-El – numele sub care este cunoscută noua platformă NVIDIA pentru tablete – va sosi până la sfârșitul lui 2011. Estimează că dețin 70% din piața de tablete Android. Tegra 2 vine doar pe telefoane high-end în genul LG Optimus 2X, Samsung Galaxy R sau Motorola Atrix. În sursă am dat și de cifre ce mi se par cel puțin interesante:

– partea de mobile aduce NVIDIA peste 2 miliarde de dolari anual și doresc ca în 2015 să ajungă la peste 20 de miliarde;

– NVIDIA deține 50% din piață de telefoane Android și cum spuneam, 70% din cea de tablete și 30 din piața globală. La categoria tabletelor sunt de acord, dar mi se pare o cifră mare pentru cea de telefoane mobile;

– 100 de milioane de smartphone-uri cu Tegra.

Update: Market share-ul pentru telefoane Android este doar pentru cele din zona de top, pentru super-smartphone-uri (dacă îmi permiteți termenul). 

Sursa: forbes.com

Categorii: arhiva-hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.