Smartphone

TAKEE 1 este un telefon prezentat oficial anul trecut, însă producătorul a anunţat că datorită complexităţii tehnologiei utilizate a fost nevoit să amâne câteva luni producţia în serie a terminalului. Cu siguranţă acest smartphone ar fi rămas necunoscut publicului larg dacă nu aducea cu sine o tehnologie de viitor: holograma. TAKEE 1 pare a fi primul smartphone holografic din lume.

Smartphone-ul dispune de un display 3D, care împreună cu un adaptor ce utilizează 4 camere frontale poate afişa imagini, clipuri, jocuri 3D ce vor da impresia că plutesc. Cele 4 camere urmăresc poziţia ochilor, o analizează pentru a trimite informaţii corecte, iar în final apare senzaţia de hologramă. Tehnologia utilizată suportă şi Air Gesture, adică veţi putea utilza telefonul şi fără a atinge efectiv ecranul.  Compania a anunţat şi un market denumit Ulifang care va conţine doar materiale compatibile cu tehnologia utilizată pe TAKEE 1.

Din păcate holograma se vede doar cu ochiul liber, astfel că în clipurile existente pe internet nu se vede dacă aceasta funcţionează sau nu. Personal am o doză de scepticism cu privire la buna funcţionare a acestei tehnologii, însă cred că reprezintă un mare pas pentru nişa telefoanelor inteligente.

TAKEE 1 8

TAKEE 1 este disponibil la comandă la un preţ de 129 dolari, însă nu ştiu dacă în această suma este inclus şi adaptorul pentru hologramă. Ca şi specificaţii hardware regăsim:

– ecran IPS de 5.5 inci cu rezoluție FullHD (1920 x 1080 pixeli);

– procesor MediaTek MT6592T octa-core la 2.0 GHz, Mali-450 MP4 GPU, 2 GB de RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot pentru card microSD de până la 64 GB;

– 3G, dual-sim, Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth 4.0, GPS cu A-GPS, micro USB și jack de 3.5 mm;

– Android 4.4 KitKat;

– cameră foto 13 megapixeli cu senzor Sony şi flash LED + cameră frontală de 5 megapixeli;

– baterie de 2500 mAh, grosime de 9.9 mm și greutate de 175gr.