Diverse

Tarom nu trece printr-o perioadă prea bună, contextul actual fiind unul greu de parcurs pentru tot ce înseamnă transport aerian de persoane. Compania autohtonă realizează în prezent doar zboruri comandate, cursele regulate interne şi internaţionale fiind suspendate.

Reprezentanţii Tarom au anunţat că începând cu data de 27 aprilie vor intra în şomaj tehnic 1112 salariaţi, aceştia urmând a fi plătiţi cu 75% din salariul de bază aferent postului ocupat (în Tarom salariul mediu este de 7835 lei). Măsura este valabilă 90 de zile, timp în care contractele angajaţilor vor fi temporar suspendate.

În activitate vor rămâne undeva la 690 de angajaţi a căror poziţii sunt critice pentru existenţa companiei şi a activităţilor de bază.

“Având în vedere lipsa resurselor financiare, materiale și necesitatea conservării resurselor umane ale companiei, managementul acesteia a decis ca, pe perioada în care activitatea de transport aerian prin curse regulate va fi suspendată, o parte a personalului să intre în șomaj tehnic.

Această formă de protecție și conservare a resursei umane este necesară, având în vedere că în acest moment activitatea principală a companiei este practic blocată, însă există speranța ca odată ce lucrurile revin la normal să se repornească sistemul, iar personalul să fie rechemat pentru susținerea activităților viitoare.

În acest sens, se vor menține în activitate un număr de aproximativ 30-35% din totalul personalului la nivel de companie (număr de personal raportat la programul de operare transmis de către Direcția Comercială pentru următoarele 90 de zile), respectiv aproximativ 690 de salariați activi, aproximativ 1.112 salariați vor fi supuși procedurilor de suspendare a CIM pe motiv de șomaj tehnic.

Pe toată durata în care salariații se vor afla în șomaj tehnic, ei nu vor presta activitate și nu vor beneficia de salariu, ca urmare a faptului că vor avea contractul individual de muncă suspendat, dar vor beneficia de o indemnizație de șomaj tehnic a cărei valoare va reprezenta 75% din salariul de bază aferent postului ocupat. Se vor lua măsurile necesare pentru ca salariații aflați în șomaj tehnic să beneficieze de subvenționarea indemnizației de șomaj tehnic din bugetul asigurărilor de șomaj, în condițiile OUG nr. 32/2020, diferența urmând a fi plătită din bugetul angajatorului.” se arată într-o informare internă trimisă angajaţilor companiei.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.