Diverse

ICI este institutul ce gestionează domeniile .ro, iar din 14 iulie au aprobat o taxă anuală de mentenanță pe domeniile .ro – 6 euro fără TVA. 

Informațiile le-am găsit într-un articol HotNews.ro.

Tariful de înregistrare și mentenanță anuală este de 30 euro fără TVA (înregistrare + 5 ani de utilizare în condiții de securitate). După cei 5 ani se plătește 6 euro fără TVA ca taxă anuală pentru păstrarea dreptului de utilizare pe domeniul .ro achiziționat.

Sunt și detalii tehnice:

  1. Domeniile cumpărate între 1.07.2012 și 1.07.2017 plătesc taxa după ce trec cei 5 ani de grație, din momentul în care domeniul respectiv a fost achiziționat.
  2. Domeniile mai vechi plătesc taxa de 6 euro fără TVA de la 1.03.2018.

Sunt peste 900.0000 de domenii .ro înregistrate, dar nu se știe câte dintre acestea sunt active. Mi se pare o mutare bună. Multe domenii interesante au fost înregistrate și au rămas trase pe linie moartă. În mai toate țările se plătește o taxă modică pe an pentru păstrarea dreptului de utilizare, cumva România se aliniază din acest punct de vedere.

Categorii: anunturi-diverse
Tag-uri: dot ro

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.