Diverse

ICI este institutul ce gestionează domeniile .ro, iar din 14 iulie au aprobat o taxă anuală de mentenanță pe domeniile .ro – 6 euro fără TVA. 

Informațiile le-am găsit într-un articol HotNews.ro.

Tariful de înregistrare și mentenanță anuală este de 30 euro fără TVA (înregistrare + 5 ani de utilizare în condiții de securitate). După cei 5 ani se plătește 6 euro fără TVA ca taxă anuală pentru păstrarea dreptului de utilizare pe domeniul .ro achiziționat.

Sunt și detalii tehnice:

  1. Domeniile cumpărate între 1.07.2012 și 1.07.2017 plătesc taxa după ce trec cei 5 ani de grație, din momentul în care domeniul respectiv a fost achiziționat.
  2. Domeniile mai vechi plătesc taxa de 6 euro fără TVA de la 1.03.2018.

Sunt peste 900.0000 de domenii .ro înregistrate, dar nu se știe câte dintre acestea sunt active. Mi se pare o mutare bună. Multe domenii interesante au fost înregistrate și au rămas trase pe linie moartă. În mai toate țările se plătește o taxă modică pe an pentru păstrarea dreptului de utilizare, cumva România se aliniază din acest punct de vedere.

Categorii: anunturi-diverse
Tag-uri: dot ro
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.