Diverse

Dacă aţi crezut vreodată că doar la noi politicienii au idei revoltătoare, staţi să vedeţi care e logica celor din Ungaria. Guvernul din această ţară vrea să introducă “taxa pe internet”, aceasta fiind suplimentară abonamentului plătit către furnizorul de internet.

Mai exact, pentru fiecare gigabyte descărcat de pe internet, utilizatorul ar trebui să plătească o taxă de 150 forinţi, adică aproximativ 0.5 euro. Acest cost suplimentar ar apărea pe factură şi va fi plătită direct de consumator. Ca să înţelegeţi ce înseamnă acest lucru, un film de 4-5 GB ar ajunge să ne coste suplimentar 2 – 2.5 euro (doar un film).

Acest proiect de lege a provocat reacţii puternice în Ungaria, partidele aflate în opoziţie cerând retragerea de pe ordinea de zi a acestui proiect, în timp ce mii de tineri vor ieşi în weekend în stradă sub forma unor ample mitinguri de protest. Cu toate acestea, datorită crizei financiare majore din Ungaria, unii specialişti afirmă că această lege are şanse mari să fie aprobată.

Dacă această lege trece, Ungaria va deschide o cutie a Pandorei uriaşă la nivel internaţional deoarece crează un precedent. Sper să nu ajungă aceste idei şi pe la noi.

Sursa: Cnbc.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.