Diverse

Pe cât de amuzantă, pe atât de serioasă pare a fi această ştire. Conform unor specialişti americani faptul că luăm smartphone-ul cu noi oriunde ne ducem, reprezintă un risc foarte mare de îmbolnăvire.

Cea mai utilizată zonă unde nu ar trebui să mergem cu telefonul este baia, dar mai ales toaleta. Peste 75% din oameni utilizează smartphone-ul când merg la toaletă, iar acest lucru încurajează răspândirea rapidă a unor bacterii sau virusuri ce pot îmbolnăvi foarte uşor organismul uman. Chiar dacă ne spălăm pe mâini, aceste microorganisme rămân pe telefon, iar noi suntem într-un contact permanent cu acesta. Ulterior dacă vrem să mâncăm ceva, automat prin intermediul mâncării ingerăm foarte mulţi agenţi patogeni care ne pot pune sănătatea în pericol.

Doctorul Anchita Karmakar a declarat că acest tip de activitate este foarte periculos şi pentru copii. Noi mergem cu telefonul la toaletă, iar ulterior oferim device-ul copiilor să se joace. La scurt timp aceştia se îmbolnăvesc şi ne întrebăm care sunt cauzele bolii. Telefonul este unul dintre cele mai răspândite forme de transmitere a bacteriilor tip salmonella sau E-coli. Acelaşi doctor susţine că şi husele sunt un mediu excelent pentru “depozitarea” bacteriilor: “carcasele pentru telefoane sunt realizate de obicei din cauciuc şi silicon, medii calde şi confortabile pentru bacterii”.

Anchita Karmakar ne sfătuieşte să nu utilizăm telefonul nici la masă sau înainte de culcare. În plus pentru a mai reduce riscurile îmbolnăvirii, ne recomandă să dezinfectăm smartphone-ul cel puţin o dată pe săptămână prin ştergerea sa cu o cârpă înmuiată în spirt.

Dacă stăm şi privim problema uşor ironic, am putea spune că observăm foarte uşor evoluţia tehnologică. Dacă în urmă cu mulţi ani oamenii citeau ziarul la toaletă, acum utilizează smartphone-ul în aceleaşi condiţii. Oare ce urmează ?

Sursa: sbs.com.au

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.