Tech a Break și ce presupune noua campanie desfășurată în smart shop-urile Orange

22/06/2017

Nu știu dacă vă mai aduceți aminte, dar în 2015 v-am vorbit despre primul smart shop al Orange România, deschis la Cluj-Napoca. Rețeta a fost dusă la nivel național, iar acum operatorul de telecomunicații și-a propus să le dezvolte în mod suplimentar, să le transforme în sensul bun. Să fie și un loc al ideilor, al dezbaterilor și al experiențelor ce ajută în procesul de dezvoltare.

Orange dorește să aducă tehnologia mai aproape de clienții săi, iar smart shop-urile companiei se transformă într-o platformă de evenimente sub titulatura – Tech a Break.

Sunt prinse smart shop-urile din 13 orașe: Brașov, București, Arad, Bacău, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Orange și-a propus ca smart shop-urile sale să nu rămână doar locul în care plătești factura și cumperi un nou smartphone sau alt gadget. Își doresc să vină cu un pas în față, să aducă cele mai noi tehnologii către clienții săi prin experiențe noi de învățare, prin expoziții și concursuri digitale.

În cele 13 orașe Orange aduce un adevărat hub de comunicare, un loc în care oricine are acces, un loc în care să descoperi cunoștințe din anumite domenii de interes.

Primele ateliere sunt dedicate elevilor de 10 – 13 ani și părinților. Haideți să vedem ce programe derulează Orange în smart shop-urile listate mai sus. Trebuie să punctez că în etapa actuală, locurile au fost ocupate în întregime. Aș spune că avem un interes destul de mare, semn că și-au făcut treaba bine și au lăsat feedback pozitiv.

  1. Fast SuperCoders – între 19 – 28 iunie;

SuperCoders este un program de tradiție al Orange România și de-a lungul timpului am mai vorbit pe acest subiect, în unele ediții am avut și rolul de moderator. În cadrul său, copiii cu vârste între 10 – 13 ani pot învața noțiuni de programare prin intermediul jocurilor și poveștilor interactive realizate în mediul online.

De-a lungul timpului pot să spun că am remarcat interesul mare al copiilor, dorința lor de a afla mai multe și de a realiza la un moment dat un joc sau o aplicație proprie. Mereu am rămas uimit de creativitatea și spontaneitatea afișată în cadrul SuperCoders.

Este o oportunitate în a stârni interesul juniorului spre un job de impact atât în prezent cât și în viitor: programator.

  1. Smart Parents – între 19 – 28 iunie;

Să fii părinte în era digitală nu este chiar așa ușor, iar Orange și-a propus să aducă o mână de ajutor. Ca idee, atelierele SuperCoders sunt dimineață, iar după-amiaza este alocată proiectului Smart Parents.

Sunt doi experți participanți – Otilia Mantelers – expert în parenting și Gabriela Maalouf – trainer NLP pentru copii și adulți. Printre subiectele tradate se numără avantajele și dezavantajele tehnologiei, cum poate fi folosită tehnologia într-un mod care să completeze dezvoltarea juniorului și integrarea sa în societate, cum pot fi evitate riscurile.

Mai multe detalii sunt pe orange.ro/techabreak. Aici aflați detalii suplimentare și vă puteți abona la un newsletter dedicat pentru a fi informați cu privire la evenimentele viitoare din acest program al Orange.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.