Smartphone

Smartphone-urile au din ce în ce mai mult succes, iar acest lucru se datorează şi îmbunătăţirilor aduse în permanenţă dispozitivelor. O îmbunătăţire remarcabilă au fost ecranele AMOLED.

AMOLED a avut o creştere remarcabilă în 2011, vânzările de smartphone-uri echipate cu astfel de tehnologie fiind estimate la peste 3,36 miliarde de dolari, asta însemnând o creştere cu peste 169% comparativ cu 2010. Dispozitivele cu tehnologia AMOLED vândute în 2011 au fost de peste 90 de milioane de unităţi.

Mare parte din creştere este datorată celor de la Samsung, aceştia fiind promotorii acestei tehnologii, peste 97,5% din dispozitivile Samsung având integrate display-uri AMOLED.

AMOLED începe să câştige din ce în ce mai mult teren, iar dacă în 2011 această tehnologie a fost prezentă doar pe smartphone-uri şi tablete, în 2012, LG Electronics doreşte să scoată pe piaţă un televizor cu ecran AMOLED cu diagonala de 55 inch, iar Sony doreşte să echipeze cu tehnologie AMOLED noul PS Vita ce va avea un ecran de 5 inch.

Sursa: digitimes.com

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.