Opinie

Observ că în China este o frenezie a telefoanelor cu display edge-to-edge, muchii cât mai înguste în stânga și dreapta. Nu sunt așa drastice ca Sharp Aquos Crystal, dar viitorul arată o linie de dezvoltare în acest sens. 

O să joc rolul unui cârcotaș și o să spun că prefer un telefon practic și nu neapărat un smartphone care să impresioneze pe partea de design, iar un display edge-to-edge îmi este teamă că nu va sta așa bine la capitolul rezistență.

Display-ul este unul dintre punctele fragile ale unui telefon în 2015, cu toată sticla de protecție de tip Gorilla Glass ajunsă la ediția a 4-a. Cred că service-urile de telefoane mobile sunt pline de modele al cărui ecran a crăpat în condiții variate.

Cred că vor avea și mai tare de lucru, după ce edge-to-edge-ul ajunge a deveni element definitoriu. Printre telefoanele ce se încadrează în această linie: ZTE Nubia Z9, viitorul Meizu MX5 și Oppo R7 Plus.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.