Arhiva-Alte telefoane mobile

În ultima perioadă suntem invadaţi de telefoane care mai de care mai inteligente. Aceste telefoane ce poartă denumirea de smartphone-uri sunt interesante, sunt fascinante din multe puncte de vedere, dar parcă nu au farmecul telefoanelor de altă dată. M-am gândit ca de astăzi, timp de o lună de zile să va prezint zilnic câte un TELEFON DE LEGENDĂ.

Astăzi voi începe cu un clasic venit din partea celor de la NOKIA. Acesta poartă denumirea de Nokia 3310. Cred că nu este utilizator de telefonie mobilă care să nu fi auzit de acest model. Era tipul de telefon care dădeai cu el de asfalt şi mai mai că se crăpa asfaltul şi el nu păţea nimic (am exagerat puţin).

Acest model de telefon a apărut prin anul de graţie 2000, când  telefoanele cu ecran monocrom erau la putere. Avea un ecran dispus pe 5 linii cu o rezoluţie de 84 x 48, cu un verzui aprins ca şi culoare. Avea o grosime de 22 mm şi o greutate de 133 grame (ceva de neconceput în zilele noastre), sonerii polifonice, 4 jocuri ( Snake II, Pairs II, Space Impact şi Bantumi), alarmă, calculator, puteai trimite SMS-uri, funcţiona doar în două benzi GSM 900/1800 şi cam atât. Bateria era NiMH de 900 mAh cu ajutorul căreia telefonul stătea în stand-by până la 260 de ore (aproape 11 zile), lucru care în zilele noastre rar îl mai vezi.

Acest telefon fenomenal pentru perioada sa, a avut vânzări de peste 126 de milioane de unităţi la nivel global, chiar dacă preţul de lansare nu a fost unul scăzut: 200 de dolari. A fost o adevărată vedetă în anii 2000. A fost primul telefon care a permis scrierea de mesaje lungi (permitea pană la 459 de caractere).

Cred că toţi care au utilizat un asemenea telefon nu pot să zică decât: Jos pălăria. Nokia 3310 a fost un telefon de nota 10.