Arhiva-Alte telefoane mobile

Ţinând cont că astăzi brand-ul Sony Ericsson a dispărut în mod efectiv, m-am gândit să scriu despre un telefon al  acestei companii care a avut un real succes. Vom vorbi despre cel mai bun telefon al anului 2003 (distincţie acordată de GSM Association) şi anume Sony Ericsson T610.

Sony Ericsson T610 a fost lansat în trimestrul 2 al anului 2003, fiind unul din cele mai apreciate telefoane ale celor de la Sony Ericsson. Avea un display STN cu 65.000 culori, cu o diagonală de 1,8 inch ce dispunea de o rezoluţie de 128 x 160 pixeli.  Memoria internă a telefonului era doar de 2 MB, iar camera foto era una rezonabilă pentru acea perioadă, fiind una de tip CIF cu o rezoluţie de 352 x 288 pixeli. Ca utilităţi, telefonul dispunea de ceas, calendar, alarmă, WAP 2.0, Bluetooth 1.0, infraroşu, jocuri Java + 3 jocuri preinstalate (Deep Abyss, Five Stones şi Minigolf), SMS, EMS, MMS, E-mail, GPRS clasa 8, iar la capitolul baterie, Sony Ericsson T610 avea un Li-Ion de 770 mAh ce rezista în stand-by până la 310 ore (aproape 13 zile). Telefonul era destul de micuţ, având o greutate de 96 de grame şi o grosime de 19 mm.

Sony Ericsson T610 a fost printre primele modele de telefoane care au avut incluse în acelaşi timp cameră digitală, Bluetooth, ecran color şi joystick pentru navigare. Terminalul a fost disponibil în mai multe culori, precum argintiu, albastru sau roşu. Sony Ericsson T610 a fost foarte mult apreciat pentru design-ul său foarte plăcut, dar şi datorită aluminiului folosit în realizarea lui de la mijloc în jos. Telefonul a avut şi avantajul unui cost destul de scăzut, de sub 250 de euro la lansare.