Arhiva-Alte telefoane mobile

Astăzi vom discuta despre un telefon cu clăpiţă, un telefon foarte stilat, dar foarte accesibil ca preţ. Vom vorbi în continuare despre Nokia 2650.

Nokia 2650 a fost lansat în trimestrul al 2-lea al anului 2004 ca un telefon entry-level. Avea un ecran cu 4.096 de culori şi o rezoluţie de 128 x 128 pixeli. Din păcate telefonul nu avea cameră foto, iar ca utilităţi oferea SMS, EMS, WAP 1.2.1, jocuri, aplicaţii Java, GPRS clasa 4. Bateria era una standard Li-Ion de 760 mAh ce rezista în stand-by până la 300 de ore (peste 12 zile). Terminalul a fost destul de micuţ, având o grosime de 23 mm (în condiţiile în care era un telefon cu clăpiţă) şi o greutate de 96 de grame.

Telefonul a fost un succes pentru Nokia, principalele atu-uri ale acestuia fiind designul fin şi preţul scăzut, de sub 70 de euro. Nokia 2650 a fost vândut în peste 35 de milioane de unităţi în toată lumea. A avut însă şi puncte slabe, precum semnalul destul de slab în anumite situaţii şi calitatea slabă a arcului de închidere a clapiţei, care de multe ori se rupea sau se uza foarte repede. Cu toate acestea, Nokia 2650 a fost un telefon bine primit şi foarte îndrăgit de către consumatori.

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.