Este o nișă în rândul utilizatorilor de telefoane mobile Android. Mă refer la cei ce lucrează în medii cu apă, praf, posibilitate ridicată de șocuri mecanice (service-uri, agricultură, construcții etc).

Își doresc să intre din când în când pe Facebook, să acceseze mailul sau să intre pe aplicații precum Autovit, Olx etc. Nu pun preț pe performanțele telefonului ci mai degrabă pe rezistența terminalului la intemperii, pe o garanție făcută corect etc. 

Sunt două modele pe care aș recomanda să le urmărească în sesiunea curentă de Black Friday. Ambele vin de la CAT și beneficiază de o carcasă rugged, de certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful. 

Care este elementul ce recomandă aceste telefoane mobile?

Rezistența și certificările obținute. 

Ambele au certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful (până la 1.2 metri adâncime pentru 30 de minute în cazul lui CAT S31 și până la 2 metri adâncime pentru o oră pentru CAT S41).

MIL-STD-810 atestă rezistenţa la umiditate, ploaie, vibrații, radiație solară, șocuri termice etc. Sunt teste preluate de la armata americană. 

Ar trece cu brio peste căderile accidentale de până la 1.8 metri înălțime. 

Le găsiți la eMAG (CAT S41 și CAT S31), dar mă aștept să avem prețuri mult mai bune în promoțiile de Black Friday, reduceri care să le crească gradul de atractivitate pentru cei interesați în primul rând de un telefon Android rezistent și mai puțin de restul de specificații.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.