Software

Majoritatea site-urilor web dispun de certificate de securitate ce atesta faptul că datele utilizatorului  sunt în siguranță (parole, carduri de credit etc).

Aceste certificarte de securitate sunt emise de către autorități în domeniu, iar Let’s Encrypt este unul dintre cele mai cunoscute nume din industrie. Au trimis o avertizare legată de faptul că smartphone-urile Android ce rulează versiuni mai vechi față de Android 7.1.1 Nougat pierd dreptul a intra pe anumite site-uri din 1 septembrie 2021 (de fapt, vor fi întâmpinați de un mesaj de avertizare și cel mai probabil, vor ieși din modul securizat de accesare a site-urilor respective).

Ce mi se pare interesant?

Let’s Encrypt afirmă că 33.8% dintre utilizatorii Android folosesc versiuni mai vechi față de 7.1.

33.8%?

Mi se pare o valoare imensă. Asta pentru că vorbim de telefoane mobile lansate în urmă cu cel puțin 3 – 4 ani. Întradevăr, abia de curând a început Samsung & co să promită 3 ani de update-uri, majoritate smartphone-urilor de buget rămân blocate cu software-ul cu care au fost achiziționate. Abia dacă primesc update firmware și asta când sunt bug-uri mari sau cine știe ce scăpare de securitate.

33.8% mi se pare o valoare mare. Nu cred că 1 / 3 din smartphone-urile Android are +4 – 5 ani.

Sursa: Engadget.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.