Retelistica

Acum 3 ani Telekom şi Orange anunţau încheierea unei colaborări de tip win-win: operatorul magenta primea acces la reţeaua 4G / 4G+ a celor de la Orange, în timp ce operatorul portocaliu primea acces la reţeaua fixă de internet în bandă largă a celor de la Telekom.

Printr-o mişcare mai mult decât neaşteptată, Telekom a anunţat prin vocea CEO-ului său din România, Miroslav Majoros, că renunţă la contractul de colaborare cu Orange pentru reţeaua 4G şi 4G+ a celui din urmă. Telekom consideră că reţeaua sa 4G este dezvoltată suficient cât să poată susţină de una singură traficul generat de clienţi.

“Am perceput din totdeauna colaborarea noastră ca fiind doar temporară. Între timp, reţeaua noastră de telefonie mobilă s-a extins şi a ajuns la un nivel foarte bun de acoperire. În acest moment acoperim peste 93% din populaţia României, iar în oraşe gradul de acoperire depăşeşte 99.5%. De aceea, după câteva runde de negocieri, am decis să întrerupem colaborarea pentru reţeaua mobilă.” a declarat Miroslav Majoros.

Dacă în ultimele săptămâni aţi simţit o scădere a vitezei 4G sau aţi observat o acoperire uşor mai slabă, acum aveţi şi răspunsul: folosiţi doar reţeaua 4G proprie Telekom.

În schimb contractul prin care Orange primeşte acces la reţeaua fixă de internet în bandă largă a Telekom rămâne valabil.

Sursa: zf.ro

Categorii: orangetelekom
Tag-uri: orangeTelekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.