Samsung a avut un eveniment în cadrul cărora au fost aduse pentru prima dată și televizoarele sale OLED. S-a precizat cu această ocazie că sunt importate pe canal oficial și în țara noastră.

Sunt două modele cu panel OLED:

  1. Samsung 55S95B de 138 cm 🔗;
  2. Samsung 6595B de 163 cm 🔗;

Mai sus le găsiți listate în magazinul oficial al Samsung în țara noastră.

Trebuie să fac o scurtă introducere. Samsung are cele mai bune ecrane OLED din piață…, dacă ne raportăm la piața de smartphone-uri. De curând au intrat și pe segmentul de notebook-uri, laptopurile ASUS folosesc un panel OLED Samsung cu rată de refresh la 90Hz. Mă rog, asta contează mai puțin.

Ideea este că există o așteptare în piață pentru un OLED TV de la compania sud-coreeană. Rivalul său direct a scris istorie pe acest subiect și uite că Samsung în cele din urmă s-a decis să abordeze și această piață, asta după ce au folosit acronimul QLED ce fie vorba între noi te duce ușor cu gândul la…, știți voi ce fel de panel.

Am văzut OLED-urile Samsung listate de către eMAG de câteva săptămâni bune, am impresia că erau de prin vară, dar nu mai îmi amintesc exact dacă erau livrate de eMAG sau de un partener din Marketplace. În fine, asta contează mai puțin.

OLED-urile TV Samsung au ajuns în țara noastră pe canal oficial, cu garanție, suport etc. 

Prețurile încep de la 6500 lei pentru modelul de 138 cm și urcă la 8999 lei pentru cel de 163 cm în diagonală.

Ce tehnologii sunt integrate de către Samsung pe TV-urile sale OLED?

Clip filmat cu Samsung Galaxy Z Fold4;

Am văzut unul dintre aceste TV-uri în locația evenimentului și țin să spun că primele impresii sunt excelente. M-a impresionat prin cât de subțire este un astfel de TV și cât de bine se vedeau culorile, deși erau lumini puternice prin apropiere (asta și pentru că erau trailere făcute să te lase cu gura cască).

Am selectat câteva puncte interesante din specificațiile TV-urile OLED de la Samsung în generație 2022:

🟦 design elegant, televizorul este cu adevărat ultra subțire cum spune și Samsung în materialele sale promoționale și descoperiți asta în clipul de mai sus. Poți să folosești suportul Samsung și doar un cablu coboară să-l conecteze la energia electrică. Mi se pare că îl poți așeza oriunde în cameră, nu neapărat pe un perete;

🟦 panel OLED validat de către Pantone, redă conținut 4K la 120Hz (asta îl face excelent în a fi conectat la PS5 sau orice dispozitiv capabil să livreze jocuri în aceste valori);

🟦 procesor neuronal Quantum 4K. Samsung spune că a fost conceput să amplifice luminozitatea panelului OLED și să aducă un plus de culoare, contrast și detalii. Ei spun că sunt peste 20 de rețele neurale ce completează tehnologia 4K AI. Trebuie testat și văzut despre ce este vorba, dar mă aștept să avem o experiență de utilizare similară cu QLED-urile de top, dar pe un panel…, OLED;

🟦 sunet cu certificare Dolby Atmos – 60W RMS pe un sisteme 2.2.2CH (aproape că nu ai nevoie de un soundbar dedicat);

🟦 suportă tehnologii precum ALLM, FreeSync Premium de la AMD, Game Motion Plus, Dolby Digital Plus, OTS (Object Tracking Sound), eARC etc.

Este un prim pas în direcția OLED și mă aștept ca Samsung să revină cu generații noi. Plus că acum putem spune că LG urmează să aibă un concurent cu adevărat puternic, iar prețurile pentru OLED-uri ar trebui să înceapă a fi din ce în ce mai ofertante.

Fotografii făcute cu Samsung Galaxy Z Fold4;

Alături de OLED-ul Samsung au fost aduse și alte smart TV-uri din portofoliul companiei:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.