gAuto

Cele mai mari companii din lume au ajuns acolo şi datorită investiţiilor uriaşe făcute în cercetare-dezvoltare. Cine are mai multă răbdare şi mai multe idei, poate aduce inovaţii ce pot schimba modul actual de a face anumite lucruri.

Tesla este un astfel de exemplu, iar cel mai nou brevet al său poate modifica complet modul în care ne ștergem parbrizul în prezent. Compania americană a gândit un sistem bazat pe tehnologie laser capabil să distrugă praful şi mizeria de pe suprafaţele vitrate.

În caracterizarea făcută noului sistem, Tesla descrie folosirea unui sistem bazat pe lumină laser pulsatorie pentru curățarea depunerilor acumulate pe suprafețe vitrate ale vehiculelor și instalații fotovoltaice. Putem spune că device-ul emitent va putea funcţiona precum un ”aparat de curățare pentru autovehicule, compus dintr-un ansamblu optic configurat pentru emiterea unui fascicul laser care să iradieze o regiune de pe elementele din sticlă instalate pe autovehicule”.

În viitor am putea avea astfel maşini care îşi vor putea curăţa singure geamurile în mod automat. Scăpăm astfel de bacşisul de câţiva lei dat la benzinării 😂😂😂.

Via: go4it.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.