gAuto

Un exemplu clar de democraţie vine din Statele Unite ale Americii, de la cel mai mare producător global de maşini electrice – Tesla.

Marţi, 14 februarie, un grup de angajaţi Tesla de la fabrica din Buffalo, New York, au anunţat că intenţionează să formeze un sindicat, unul care să apere drepturile salariaţilor la locul de muncă. Sindicatul urma să se numească Tesla Workers United şi ar fi făcut parte din grupul sindical Workers United.

Doar că a doua zi, mai bine de 30 dintre angajaţii care s-au aflat pe lista celor care au solicitat înfiinţarea acestui sindicat au fost concediaţi. Decizia nu este una surprinzătoare, mai ales că în trecut Elon Musk a declarat că este împotriva oricărei uniuni sindicale.

La nivel oficial Tesla neagă aceste acuzaţii şi susţine că toţi cei concediaţi au fost daţi afară pe baza performanţelor scăzute realizate în perioada iulie 2022 – decembrie 2022. Producătorul auto susţine că aceşti angajaţi ar fi fost concediaţi indiferent dacă solicitau sau nu formarea acestui sindicat.

Şi cum spuneaţi de visul american 🇺🇸 🇺🇸 🇺🇸 ?

Sursa: techcrunch.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.