Accesorii inteligente

Elon Musk a prezentat un robot umanoid denumit Tesla Bot. Scopul său este să preia o parte dintre sarcinile repetitive dintr-o gospodărie.

În viitor, munca fizică va fi o opțiune. Doar cine dorește o va și face” a declarat Elon Musk, iar robotul prezentat mi se pare a fi un prim pas în această direcție.

Tesla Bot cântărește 57 de kg, are o înălțime de 1.72 metri și se deplasează cu o viteză maximă de 8 km/oră. Integrează din tehnologia disponibilă pe automobilele Tesla (senzori pentru autopilot aflați în capul robotului îi permit orientarea în spațiu, deplasarea etc). Abia în 2022 va fi adus un prototip, iar lansarea în piață s-ar putea să mai dureze o bună perioadă de timp, dacă va avea vreodată și o lansare comercială…

Este gândit să fie prietenos și poți fugi de el!” a spus fondatorul Tesla. Oare de ce trebuie să fugi de el? Mă rog, înțeleg gluma, dar oare își avea rostul?

Ce este capabil Tesla Bot să facă?

S-a spus că este conceput să facă cumpăraturile, capabil să îndeplinească sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare. Este capabil să transporte 20 de kg, să ridice până la 68 kg. Nu au fost oferite detalii legate de autonomie.

Sunt o mulțime de alte companii implicate în dezvoltarea unui robot umanoid, doar că Elon Musk a demonstrat de-a lungul timpului că unele invenții de ale sale merg acolo unde alte branduri din industrie nu au ajuns. Acum rămâne de văzut dacă este doar show sau în spate se află și un produs cu adevărat fezabil spre a fi lansat comercial.

Prețul?

Accesibil” (rămâne de văzut ce înseamnă asta).

Sursa: TechCrunch.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.