gAuto

Tesla lucrează intens în a găsi soluţii rapide şi eficiente pentru a uşura servisarea maşinilor vândute în piaţă. Cum piaţa autovehiculelor electrice se află încă într-un stadiu incipient, nevoile sunt multiple, iar Tesla caută variante la cele mai arzătoare.

Compania americană a brevetat de curând un proces de înlocuire a bateriilor utilizate pe Tesla Model S şi Model X. Maşinile vor fi urcate pe o platformă specială, urmând ca tehnicienii să schimbe în maxim 15 minute bateria uzată cu una nouă. Tesla ar urma să încheie parteneriate cu câteva service-uri importante, iar în acelaşi timp va construi câteva platforme mobile care se vor deplasa pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, acolo unde este nevoie.

Nu ştim când vor deveni funcţionale aceste platforme şi nici cât îl va costa pe utilizator tot procesul în sine (poate procedura de înlocuire va fi inclusă în preţul bateriei), însă este de apreciat că Tesla investeşte şi în servicii post-vânzare.

Sursa: techcrunch.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.