tesla powerwall Diverse

Elon Musk este creatorul celui mai cunoscut automobil complet electric din lume – Tesla Model S. Tot acest personaj este și în spatele altor proiecte ambițioase, precum SpaceX (companie dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic) și Tesla Energy.

Despre cel de-al doilea vom vorbi puțin în continuare, dat fiind faptul că abia ce au fost prezentate mai multe detalii chiar de către fondatorul companiei. În cadrul unui eveniment dedicat, Elon Musk a oferit informații complete despre două noi produse ce vor fi lansate în viitorul apropiat: Tesla Energy Powerwall și Tesla Energy Powerpack.

Chiar dacă nu le prevăd o prea mare căutare în țara noastră, aceste dispozitive s-ar putea să aibă ceva succes pe piețele dezvoltate, cu precădere în Statele Unite ale Americii.

Tesla Energy Powerwall reprezintă un mare acumulator destinat utilizării casnice și poate veni în două variante: de 10 kWh sau de 7 kWh. Prețurile vor fi de circa 3500 de dolari pentru versiunea de capacitate mai mare, respectiv 3000 de dolari pentru cea de-a doua. Aceste costuri nu includ invertorul de curent (AC/DC) și montajul. În schimb, integrează un sistem de management al căldurii și pot fi conectate la internet.

tesla energy powerwall

La ce poate fi folosit Powerwall? În primul rând, aceste baterii vor putea stoca energia electrică provenită din surse alternative, precum panourile solare sau turbinele eoliene, pe care o putem folosi atunci când este întuneric sau când vântul a stat. De asemenea, ele pot înmagazina curentul din timpul nopții (costurile sunt mult mai mici cu anumite planuri tarifare) și să-l distribuie în casă ziua, reducând factura la energie electrică. Mai mult, la o cădere de curent, Powerwall poate deveni un UPS pentru întreaga locuință.

tesla energy powerwall

Bineînțeles, costurile inițiale vor fi greu de acoperit prin economiile astfel făcute, dar există state în America – spre exemplu California, ce oferă beneficii mari pentru persoanele care contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Cel de-al doilea produs prezentat de Elon Musk, Tesla Energy Powerpack se adresează în special mediului business și poate fi folosit pentru spații de birouri, fabrici sau chiar pentru sistemul public de distribuire a energiei electrice. Acești acumulatori Powerpack sunt de 100 kWh, dar pot forma împreună module cu capacități de stocare începând de la 500 kWh și pot ajunge până la 10 MWh sau chiar mai sus.

Prețurile produselor Tesla Energy s-ar putea reduce considerabil (cu toate că sunt deja mult mai mici decât ale competitorilor din SUA – 3500 dolari versus 5000 dolari la alți producători) atunci când construcția Tesla Gigafactory (giga uzina sau giga fabrica) va fi finalizată. Căutați pe Google să vedeți de ce îi spune Gigafactory.

Sursa: TheVerge.com

Categorii: anunturi-diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.