gAuto

Chiar dacă Tesla face furori cu modelul de buget Tesla Model 3 ce costă puţin peste 30.000 dolari, o asociaţie non-profit din Italia alcătuită de fani ai brandului şi recunoscută oficial de Tesla a reuşit pentru câteva ore să atragă toată atenţia în direcţia sa.

Tesla Owners Italia a condus maşina Tesla Model S P100D pe o distanţă de 1078 km cu o singură încărcare. Acesta este un nou record mondial (anteriorul era de 901 km), însă pentru a obţine această performanţă remarcabilă au fost făcute câteva sacrificii: aerul condiţionat a fost oprit, viteza medie a fost de 40 km / h, stilul de condus ales a fost unul liniştit, pro consum şi s-au utilizat cauciucuri cu rezistenţă minima la rulare.

Cei 1078 km au fost parcurşi în peste 29 de ore, perioadă în care 5 piloţi s-au succedat la volanul maşinii. Recordul a fost înregistrat la notar şi are şanse mari să fie recunoscut de Cartea Recordurilor.

Tesla Model S P100D este o maşină electrică premium ce are un preţ de pornire de peste 100.000 dolari, iar autonomia medie prezentată de Tesla ar fi de 539 km.

Sursa: theverge.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.