gAuto

Ieri au au avut loc două evenimente importante pentru nişa noastră, însă în agitaţia creată de Black Friday 2017 versiunea românească le-am tratat succint sau chiar deloc. Vorbim în primul rând de lansarea smartphone-ului OnePlus 5T despre care avem articol pe site şi de prezentarea camionului electric Tesla Semi.

Acest camion reprezintă întruchiparea viitorului în prezent, mai ales că pe hârtie promite foarte multe. Tesla Semi este echipat cu 4 motoare electrice independente care pot căra până la 36 tone de marfă. Deşi are motoare electrice, camionul este destul de sprinten şi ajunge de la 0 la 100 km / h în doar 5 secunde atunci când este gol şi în 20 de secunde atunci când este încărcat la maxim.

Tesla Semi utilizează acumulatori uriaşi ce promit o autonomie de până la 804 kilometri cu încărcare maximă, iar prin intermediul noii tehnologii Tesla MegaChargers de încărcare rapidă se ajunge la impresionantul rezultat de 640 kilometri autonomie pentru 30 minute de stat la priză. Tesla MegaChargers funcţionează 24 de ore din 24 şi utilizează suplimentar şi energia solară.

Compania americană promite confort sporit în cabina şoferului, cât şi un pilot automat ce va fi capabil să schimbe benzile, să respecte limitele de viteză şi semnele de circulaţie şi multe altele. Va exista şi o aplicaţie de smartphone dedicată care va informa şoferul în permanenţă de starea maşinii, însă Tesla ne linişteşte şi ne garantează că acest camion va funcţiona fără probleme peste 1.6 milioane de kilometri.

Tesla Semi reprezintă cu siguranţă un concept total diferit de ceea ce există acum în piaţă, însă rămâne de văzut dacă va reuşi să producă în masă tot ceea ce a promis la prezentarea oficială. Producţia camionului va debuta, cel puţin teoretic, undeva prin 2019, iar cei doritori pot rezerva un astfel de camion chiar de luna aceasta. Nu avem încă un preţ oficial, însă pentru rezervări se plăteşte o garanţie de 5000 dolari.

Sursa: theverge.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.