Test de autonomie: Huawei Nova

16/11/2016

Huawei Nova inaugurează o nouă rubrică pe Gadget.ro. Autonomia este un element central în achiziția unui smartphone, nimeni nu-și dorește să plece de acasă cu telefonul încărcat la 100%, iar la mijlocul zilei să intre în zona roșie, să pierzi mesaje, apeluri importante etc. Mai ales că smartphone-ul a devenit o adevărată unealtă ce ne ajută în activitățile desfășurate peste zi.

Huawei Nova a fost prezentat la IFA Berlin 2016, alături de fratele său mai mare – Huawei Nova Plus, smartphone a cărui recenzie ați găsit-o pe site în urmă cu câteva zile. Sunt telefoane cu specificații mid-range, design din categoria premium, dar și focus pus pe abilitățile foto și video, totul la un preț gândit să atragă.

Specificații Huawei Nova;

huawei-nova-1

  • display IPS de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, contrast 1500:1, luminozitate de 450 nits, 441 ppi, raport display / corp de 70.6%;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 625 de tip octa-core la 2 GHz, Adreno 506, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD de până la 256 GB);
  • Android 6.0 Marshmallow cu Emotion UI 4.1;
  • dual-sim, 4G, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.1, USB type-C, jack de 3.5 mm, radio FM, A-GPS și GLONASS;
  • 12 Megapixeli cu detecție de fază, autofocus, LED flash, dimensiune a pixelului de 1.25 microni, detecție a feței, HDR, panorama, filmează la 2160p cu 30 fps, cameră frontală de 8 Megapixeli;
  • baterie de 3020 mAh, 146 gr. și 7.1 mm grosime.

Elemente cheie în ce privește autonomia: display de 5 inch cu rezoluție FHD, procesor Qualcomm Snapdragon 625 ce este eficientizat să ofere autonomie cât mai bună și acumulator de 3020 mAh.

În testul cu care v-am obișnuit la recenziile de pe site  – luminozitate la 100%, redare a playlistului Unboxing de pe canalul nostru de YouTube pe conexiune Wi-Fi a obținut 6 ore și 30 de minute. Asta și pentru că avem o luminozitate ridicată a display-ului, 450 nits – valoare respectabilă pentru nișa mid-range.

În același test cu ecranul reglat la 50% din luminozitate a obținut 10 ore. Aș spune că s-a descurcat impecabil pentru un smartphone cu baterie de 3020 mAh pe un display de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli.

huawei-nova-2

În apelurile de voce prin 3G a obținut 36 de ore și 40 de minute (multe conversații audio poate susține Huawei Nova cu o singură încărcare a acumulatorului său). Trebuie să specific cum am făcut testul, am sunat de pe Huawei Nova pe un alt smartphone și am măsurat în cât timp a pierdut primele 10 procente ale acumulatorului. De aici am tras concluzia pentru 100% din capacitatea bateriei.

Pe partea de browsing, trebuie să detaliez ce a presupus testul (luminozitate la 50%, încărcare a unei pagini web din 10 în 10 secunde), Huawei Nova a reușit 10 ore și 50 de minute pe conexiune 3G și pe Wi-Fi a atins 16 ore și 50 de minute. Observați ce diferență avem între conexiunea la internet pe 3G și Wi-Fi. Asta-i valabil la orice smartphone, nu doar la Huawei Nova.

Concluzia: Huawei Nova are o autonomie bună spre foarte bună, ținând cont de display-ul său, de capacitățile hardware și de bateria încorporată.

test-autonomie-huawei-nova

Partea de unboxing și primele impresii pentru Huawei Nova;

Am o scăpare în clip, am spus de pachetul de retail când de fapt eu aveam cutia de sample, fără toate accesoriile în pachet. Sorry!

httpvh://youtu.be/co4SznHktbA

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.