Smartphone

Cei de la Financial Times s-au gândit să facă un fel de investigaţie în rândul tinerilor americani, mai exact în rândul Generaţiei Z (cei născuţi în perioada 1996 – 2012), legată de Android vs iOS.

Rezultatul ?

În viziunea acestora, iOS este cu multe clase pentru Android, mulţi dintre ei susţinând chiar că este cam ruşinos să foloseşti un device cu Android în zilele noastre.

Se pare că se face inclusiv bullying pe subiect prin intermediul aplicaţiei iMessage. Serviciul de mesagerie al celor de la Apple afişează cu buline verzi mesajele postate de pe un device cu Android şi cu buline albastre cele postate de pe un terminal cu iOS. Pe acest considerent cei cu buline verzi sunt discriminaţi în diverse grupuri şi preferă astfel să treacă la iOS pentru a scăpa de aceste atacuri.

În rândul Generaţiei Z americane mai bine de 88% dintre tineri folosesc un iPhone şi doar puţin peste 10% dispun de un dispozitiv cu Android.

Ca o paranteză de final, nu ştiu cât de relevantă este o astfel de investigaţie acasă la Apple. Totuşi, discriminarea de care au parte utilizatorii Android pune anumite semne de întrebare.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.