Software

Google Plus a fost una dintre încercările companiei americane în a pune bazele unei rețele sociale care să rivalizeze cu Facebook. Au împins aplicația pe toate smartphone-urile Android, au încercat să-i aducă diferite tips & tricks, integrare în search etc. 

Rezultatele nu au fost cele sperate de către Google, astfel că această călătorie a ajuns la final. În urmă cu doar câteva ore am primit un mail din partea companiei americane prin care sunt anunţat că pe 2 aprilie Google Plus va fi închis:

În decembrie 2018, am anunțat decizia de a închide versiunea Google Plus pentru consumatori în aprilie 2019, din cauza gradului scăzut de utilizare și a dificultăților pe care le presupune menținerea unui produs de succes, care să se ridice la nivelul așteptărilor clienților. Îți mulțumim că ai folosit Google Plus și dorim să îți spunem care sunt pașii următori, de exemplu, cum să descarci fotografiile și alt conținut.

Pe 2 aprilie, contul tău Google Plus și toate paginile Google Plus pe care le-ai creat vor fi închise și vom începe să ștergem conținutul din conturile Google Plus pentru consumatori. Fotografiile și videoclipurile din Google Plus din Arhiva de albume și din paginile Google Plus vor fi șterse la rândul lor. Poți să descarci și să salvezi conținutul, însă trebuie să faci acest lucru înainte de luna aprilie. Reține că fotografiile și videoclipurile cărora le-ai făcut backup în Google Foto nu vor fi șterse.

Procesul de ștergere a conținutului din conturile Google Plus, Paginile Google Plus și Arhiva de albume pentru consumatori va dura câteva luni, iar conținutul poate fi disponibil în această perioadă. De exemplu, este posibil ca utilizatorii să vadă în continuare anumite părți ale contului lor Google Plus prin intermediul jurnalului de activități și ca anumit conținut Google Plus pentru consumatori să rămână vizibil pentru utilizatorii G Suite până la ștergerea versiunii Google Plus pentru consumatori.

Începând din 4 februarie, nu vei mai putea crea noi profiluri, pagini, comunități sau evenimente Google Plus.”

Cam atât a putut Google în zona reţelelor de socializare. Acesta este încă un exemplu care ne confirmă că nu tot ce face gigantul american are un “happy end”.

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.