Software

Se pare că Android 13 este ceva mai gurmand când vine vorba de consum de resurse, iar acest lucru mi se pare cât se poate de normal. Iar aici mă refer inclusiv la varianta dezvoltată pentru programul Android Go.

Google a anunţat că pentru a funcţiona la un minim decent, noua iteraţie Android are nevoie de cel puţin 2 GB RAM. În aceste condiţii compania americană nu va mai da certificare GMS niciunui producător ce va dori să lanseze device-uri cu 1 GB RAM (eu personal nu ştiu niciun smartphone pe 2022 care să fi fost anunţat cu doar 1 GB RAM, chiar şi cele din programul Android Go pleacă de la 2 GB RAM).

Decizia este completată şi cu un minim de spaţiu de stocare. Începând cu Android 13 toate terminalele vor trebui să aibă cel puţin 16 GB spaţiu de stocare. Nici în acest caz nu ştiu niciun model lansat în 2022 cu 8 GB spaţiu de stocare, poate doar prin ţările emergente ceva limitat.

Este clar că Google are intenţii bune pentru utilizatori, însă producătorii au cam implementat deja aceste schimbări.

Sursa: androidpolice.com, android-developers.googleblog.com

Categorii: android

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.