Televizoare

Tizen este sistemul de operare pe care compania sud-coreeană urmează a-l promova puternic în 2015. Încă din 2014 au fost lansate smartwatch-uri cu Tizen OS, brățări inteligente cu același software, iar primul smartphone urmează a debuta în săptămânile următoare.

Samsung a precizat că toate smart TV-urile sale ce urmează a fi lansate în 2015 vor utiliza Tizen OS. Este o mișcare de amploare ce arată disponibilitatea sud-coreenilor în a-și promova software-ul. Din vară au oferit unelte dedicate către dezvoltatori de aplicații interesați de noul ecosistem.

Mișcarea Samsung mi se pare naturală, în contextul în care LG aș putea spune că se află un pas în față cu al său webOS. Mai greu pentru Google și al său Android să intre pe piața TV-urilor, în contextul în care sunt sigur că Samsung și LG vor miza în primul rând pe Tizen și webOS, alternativa americană fiind lăsată în spate.

Sursa: Lilliputing.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.