Diverse

În urmă cu aproximativ o lună vă transmiteam că norvegienii de la Schibsted Media Group (cei care deţineau site-ul Tocmai.ro) au vândut operaţiunile deţinute în Ungaria, România şi Portugalia către cei de la Naspers (cei care deţin site-ul Olx.ro, fostul Mercador.ro).

Începând cu 13 martie această achiziţie este vizibilă şi publicului larg. De ieri s-a demarat procesul de migrare a anunţurilor de pe Tocmai.ro pe Olx.ro. „Ca urmare a achiziţionării operaţiunilor Sibmedia Interactiv (proprietarul Tocmai.ro, societate controlată în proporţie de 95% de Schibsted Classified Media din Norvegia) de către Naspers (proprietarul Olx.ro), Olx.ro va derula, începând cu data de 13 martie a anului curent, procesul de migrare a anunţurilor de pe Tocmai.ro pe Olx.ro. Prima etapă este reprezentată de o campanie de comunicare cu utilizatorii ambelor platforme pentru a veni în întâmpinarea posibilelor neclarităţi. Totodată, în această perioadă, utilizatorii Tocmai.ro îşi pot da acordul pentru migrarea anunţurilor pe Olx.ro” se precizează în comunicatul oficial emis de Olx.ro.

olx

Aceasta este doar prima etapă a acestei migrări. Începând cu 19 martie, utilizatorii Tocmai.ro nu vor mai putea crea anunţuri noi pe acest site, iar până pe 30 martie se vor transfera toate anunţurile pe Olx.ro. Până la mijlocul lunii aprilie toată această operaţiune trebuie finalizată, urmând ca după această perioadă site-ul Tocmai.ro să fie închis.

Deşi nu există o informaţie statistică în acest sens, de la mijlocul lunii aprilie Olx.ro va deveni cel mai mare site de anunţuri de vânzare din România devansând Okazii.ro.