Topul este valabil pentru ultimele trei luni din 2009 şi piaţa luată în calcul este aceea din SUA. Este una dintre cele mai evoluate pieţe (prin Asia sunt rivale de seamă). Primele 10 locuri aparţin:
1 – Blackberry Curve – RIM;
2 – iPhone 3 GS – Apple;
3 – Droid – Motorola;
4 – iPhone 3G – Apple;
5 – Blackberry Pearl – RIM;
6 – Blackberry Bold – RIM;
7 – Blackberry Storm – RIM;
8 – Pre – Palm;
9 – Blackberry Tour – RIM;
10 – T-Mobile – myTouch 3G
           Observaţi puzderia de Blackberry ce domină topul american. La noi producătorul canadian RIM şi ale sale telefoane mobile pe zona de business sunt cunoscute de un număr restrâns de persoane. Vodafone s-a încumetat să promoveze Blackberry-ul. Presupun a fi şi un moft în SUA. Şi Obama are unul, sunt telefoane ce te fac să pari inteligent. Pe asta se marjează. Apple are ambele produse din gama sa pe locurile 2 şi 4.
           Motorola şi Palm şi-au făcut loc cu două smartphone-uri apreciate de site-urile de tehnologie cât şi de utilizatorul final.

Categorii: arhiva

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.