Am făcut o listă cu 10 smartphone-uri ce au preț sub pragul a 3000 lei și le consider a fi alegeri inspirate.

10. Huawei Nova 11 Pro 👈🖱️

🔺Pentru cei ce caută o alternativă la Android și iOS

Review-ul complet îl descoperiți aici.

Nu are 5G și nici serviciile Google nu sunt preinstalate, dar este una dintre puținele alternative când căutați un smartphone diferit față de Android și iOS. Varianta pe verde îmi place cel mai mult ca și culoare & textură pe spate. Darius l-a testat și impresiile sale au fost strânse în materialul de mai sus.

9. iPhone SE 3 👈🖱️

🔺Cel mai ieftin iPhone nou pe care-l poți cumpăra în momentul de față

Punctele sale PRO sunt date de către dimensiunile compacte, suportul software și capacitățile foto & video la nivel de telefon de până în 3000 lei. Cred că este alegerea celor ce sunt cumva nostalgici de pe vremea când smartphone-urile aveau dimensiuni mai mici. Totuși, nu am idee dacă Apple va lansa un iPhone SE4 la un moment dat.

8. Motorola RAZR 40 👈🖱️

🔺Cel mai ieftin smartphone pliabil lansat în 2023

Review-ul complet a fost notat aici.

L-am testat și mi-a plăcut. Mi se pare una dintre cele mai bune alegeri pentru cine dorește și are curajul să facă pasul spre un smartphone pe acest format flip, pliabil etc. Motorola și-a pus speranțe mari în RAZR 40 și a alocat suficient de mult R&D, dar și specificații decente pentru costul listat.

7. Nothing Phone (1) 👈🖱️

🔺Smartphone pentru cei ce vor să iasă în evidență

Am testat Nothing Phone 2, dar LED-urile programabile din partea spate au venit încă de la prima generație + spatele ușor transparent îi aduc o notă distinctă în piața smartphone-urilor mid-range.

Este un telefon ce beneficiază de suport software, cameră cu OIS, iar feedback-ul general l-a făcut să strângă nota 4.52 din 143 review-uri. Aș spune că avem un semn bun pentru acest startup. Întradevăr, faptul că îl au în poziție de conducere pe co-fondatorul OnePlus a ajutat cumva.

6. Samsung Galaxy A54 👈🖱️

🔺Smartphone ce are promoții din ce în ce mai bune

A fost testat de către Cezar într-un material amplu. De aceea nu mai insist pe elementele cu care iese în față. Cred că Galaxy A54 este cel mai vândut smartphone al Samsung în România sau se află pe una din primele 3 poziții cu siguranță.

5. Realme GT NEO 3 👈🖱️

🔺Dungile din partea spate subliniază partea de GT, racing etc

Darius a testat o iterație de Realme GT Neo3, cel cu încărcare la 150W. Aici este modelul cu charger mai convențional.

A fost lansat în 2022 și are multă putere de procesare, deși dispune de un chipset MediaTek (Dimensity 8100 dezvoltat pe 5nm, 4 x ARM Cortex-A78 la 2.85 GHz, 4 x ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz, Mali-G610 MC6), stocare rapidă de tip UFS 3.1. Camera are wide de 50 Megapixeli cu OIS, iar bateria de 5000 mAh se încarcă la 80W pe fir (de la 0 – 100% în 32 minute),

4. Motorola Edge 40 Neo  👈🖱️

🔺Unul dintre cele mai bune smartphone-uri mid-range ca raport preț / specificații

Cât de curând am să-i urc review-ul pe site. L-am testat și mi-a plăcut ce am descoperit. Este un model bine calibrat ca specificații, dar impresionează și în utilizarea de zi cu zi. Are certificare IP68 și rezistă în submersie până la 1.5 metri adâncime pentru 30 de minute, display-ul P-OLED are rată de refresh de până la 144Hz și luminozitate de până la 1300 nits în peak, hardware suficient pentru orice joc și aplicație, încărcare a bateriei de 5000 mAh la 68W pe fir, cameră cu senzor wide de 50 Megapixeli cu OIS etc.

Și totul la un preț situat în jurul a 1500 – 1600 lei, când sunt rulate diferite promoții.

3. Honor 90 👈🖱️

🔺Unul dintre cele mai bune smartphone-uri mid-range testate în 2023

Impresionează prin cei 512 GB oferiți în echiparea de bază. Mă rog, nu doar asta. Aveți un review complet pentru acest model. Honor și-a pus multe speranțe în Honor 90, iar telefonul punctează bine de la partea de design și până la experiența de utilizare, capacități foto și video.

2. Xiaomi 13T 👈🖱️

🔺Telefon lansat pe sfârșit de septembrie 2023, un nou-venit într-un segment extrem de aglomerat al smartphone-urilor mid-range

Darius a redactat primele sale impresii pentru Xiaomi 13T Pro.

Folosește un display AMOLED cu luminozitate de până la 2600 nits în peak, procesor MediaTek Dimensity 8200 Ultra dezvoltat pe 4nm, cameră cu senzor wide de 50 Megapixeli cu OIS, alt senzor de 50 Megapixeli zoom optic 2x, ultrawide de 12 Megapixeli. Bateria de 5000 mAh se încarcă pe fir la 67W.

1. OnePlus Nord 3 👈🖱️

🔺Cel mai bun smartphone mid-range testat de către mine în anul curent

Recenzia completă o descoperiți aici. Pe lângă faptul că discutăm de un hardware puternic: MediaTek Dimensity 9000 pe 4nm, 16 GB RAM și 256 GB stocare, experiența de utilizare este impecabilă, iar rezultatele pe partea de cameră foto și video sunt bune spre foarte bune. Îl ajută și autonomia adusă de către bateria de 5000 mAh cu încărcare la 80W.

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile exprimate sunt valide în momentul în care articolul a fost scris.