TOP 10: Motive pentru care Samsung GALAXY S20+ poate fi cel mai bun smartphone din 2020

30/04/2020

Înainte de recenzia lui GALAXY S20+ am venit cu 10 motive pentru care-l consider unul dintre cele mai bune pachete la nivel hardware și software din domeniul smartphone-urilor Android. 

Vârfurile de gamă lansate de către compania sud-coreeană candidează mereu în topul celor mai bune smartphone-uri din anul respectiv, iar prin Samsung GALAXY S20+ aș spune că au reușit să dezvolte un telefon complet, de la design și până software, cameră foto și video, sunet etc. 

Am structurat cele 10 puncte PRO pe care Samsung GALAXY S20+ le are în fața concurenței din universul Android și nu numai, luptă fără nicio problemă și cu iPhone-urile lansate de Apple. 

1. Design;

Aici aș include mai multe elemente: 

  • un telefon elegant, cu sticlă Corning Gorilla Glass 6 în partea față și spate, cu reflexii interesante;
  • compact pentru cei 6.7 inch ai ecranului (raport display / corp de peste 90%, mai exact 90.5%);
  • certificare IP68 în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful;

Într-adevăr, camera principală iese în relief (se rezolvă cu o husă de protecție). Trebuie cumva să fie profilată spre a implementa OIS-ul de pe senzorul camerei principale și al camerei de tip tele. 

Este un smartphone frumos, fabricat cu maximă atenție la detalii, cu materiale de bună calitate, așa cum Samsung ne-a obișnuit de la GALAXY S6 spre generațiile mai noi. Apropo, îl puteți folosi și fără husă, nu simți că ar aluneca din mână, oferă grip suficient. Bineînțeles, un plus de atenție nu strică, iar Samsung are huse de bună calitate pentru telefoanele sale (în special pentru vârfurile de gamă, am rămas cu gândul la husele Alcanta de la Samsung GALAXY S8 Plus)

2. Cel mai bun display din piață;

 

Samsung a urcat rata de refresh la 120Hz pe rezoluție FHD sau QHD+ pe 60Hz. Nu aș spune că aici stă elementul principal pentru care acest telefon are cel mai bun panel din piața de telefoane mobile. 

Vorbim de o combinație de factori:

  • rezoluția mare (3200×1440 pixeli, 512 ppi, aspect 20:9), pentru cei cu privirea de șoim ce văd pixelii pe rezoluția FHD (nu este cazul meu);
  • culori afișate în mod natural, luminozitate ridicată (pe modul Auto este capabil să treacă de 1000 nits, pentru un plus de lizibilitate sub acțiunea razelor de soare);
  • certificare HDR10+ (cei ce urmăresc conținut pe Prime Video s-ar putea să fie fericiți);
  • Setări variate (modurile Viu și Natural + Setări avansate cu reglare a balansului de culoare nu doar pe alb, dar și pe roșu, galben și albastru). Pot aminit pe aici de Modul Întunecat pentru cei interesați să obțină un plus de autonomie pe un ecran AMOLED, filtru pentru lumina albastră etc. 

Cred că Samsung a reușit să păstreze titlul de cel mai bun ecran din piață pentru S20+. 

3. Cel mai bun sunet;

 

Sunt două difuzoare, unul la bază și altul în partea superioară a ecranului. Se aude puternic, clar, suficient de mult bass. Nu ai impresia că asculți la un telefon, ci mai degrabă la o mică boxă portabilă. Nu distorsionează deloc la maxim. Efectele stereo le simți imediat, nu doar când asculți muzică, dar și în jocuri. 

Certificarea Dolby Atmos nu este acolo doar cu numele, simți că au depus eforturi serioase în ce privește sunetul. Nu știu niciun alt smartphone care să fie la un nivel similar, rămân uimit că mai sunt telefoane premium Android cu un singur difuzor pe care de multe ori ajungi a-l obtura cu degetul. 

Jos pălăria pentru ce a reușit Samsung pe partea de sunet. Căștile din pachet sunt AKG, pe fir textil (Cele mai bune căști in-ear pe fir incluse în pachet alături de un telefon mobil în 2020). 

4. Stocare expandabilă;

 

Samsung a rămas printre puținele companii ce oferă slot pentru microSD pe vârfurile sale de gamă. Este un aspect de care unele persoane țin cont, cei 128 GB de tip UFS 3.0 pot fi suplimentați cu un microSD (Samsung are câteva produse interesante, poți alege carduri pe care să poți stoca fișierele trase în 8K). 

5. Conectivitate maximă;

 

Poți alege între un model cu 4G și altul cu 5G (SA / NSA). Suntem la a doua generație de smartphone-uri Samsung cu Wi-Fi 6 / ax, USB Type-C de tip 3.2, cititor de amprentă ultrasonic. Apropo, vitezele în 4G urcă până la 2000 Mbps în download / 200 Mbps în upload, valori pe care din câte știu concurența nu le-a atins (doar în 5G). Bineînțeles, mai trebuie și rețelele de telefonie să permită combinarea a mai multe benzi de frecvență spre a atinge ceea ce Samsung a inclus pe smartphone-urile sale flagship. 

6. Excelență la nivel de cameră foto și video;

 

Samsung GALAXY S20 Plus dispune de o cameră principală cu 4 senzori: 

  • 12 Megapixeli cu f/1.8, dual pixel PDAF și OIS;
  • 64 Megapixeli cu f/2.0, PDAF, OIS și zoom optic hibrid;
  • 12 Megapixeli cu f/2.2 de tip Ultrawide, funcție Super Steady video;
  • senzor TOF 3D de 0.3 Megapixeli pentru adâncimea de câmp. 

Este capabil să filmeze 8K / 4320p cu 24 fps, 2160p cu până la 60 fps, 1080p cu până la 240 fps, sunet stereo, gyro-EIS și OIS, 720p cu până la 960 fps etc. 

Avem de-a face cu una dintre cele mai bune combinații la nivel de cameră foto și video. Îmi place și cum reacționează declanșatorul când faci o poză, îmi amintește puțin de zgomotul unui DSLR. 

7. Software optimizat, cu o mulțime de opțiuni, fără bloatware;

One UI 2.0 este o evoluție a One UI din prima generație, au optimizat pe ici și pe colo. A rămas una dintre cele mai bune interfețe portate peste Android. Sunt o mulțime de opțiuni, de la modul în care navighezi prin interfață și până la customizările pe care le poți face prin teme, ecrane AOD etc. 

Au apus vremurile în care Samsung era acuzat că pune multe aplicații preinstalate pe smartphone-urile sale. În cazul lui S20+ găsiți doar Facebook, Netflix, Galaxy Store și Bixby. 

Cei ce caută anumite aplicații proprietare Samsung și nu numai, au GALAXY Store pe lângă magazinul de aplicații Play Store. Mi se pare a fi cel mai bun și sigur store în afara celui dezvoltat de către Google pentru smartphone-urile sale Android. 

8. Folder Securizat + Samsung Pass + Link to Windows + Samsung DeX

Folder Securizat cu tehnologie Knox mi se pare cea mai bună metodă de pe un smartphone în a securiza fișierele ce consideri că merită un plus de atenție, nu dorești să ajungă pe mâna unui răufăcător etc. Samsung Pass te scapă de grija parolelor din diverse conturi și reprezintă o altă metodă sigură de protejare a unor informații cheie. 

Link to Windows și Samsung DeX sunt alte două funcții pe care le apreciez la seria S20 de la Samsung. DeX a devenit mai ușor de folosit ca niciodată, iar Link to Windows este un alt pas în față pentru un plus pe partea de productivitate.

9. Update software;

 

Cine cumpără GALAXY S20+ se bucură de 2 ani de zile cu update de software primit lunar, cu o compilare a celor mai noi patch-uri de securitate, cu firmware actualizat și eliminare a unor bug-uri etc. Pot certifica asta pentru că am folosit GALAXY S7, S8 Plus și Note 9. Nu era lună în care să nu sosească un update software. 

Știu că nu sunt cei mai rapizi în portarea unei iterații Android, dar și aici cred că GALAXY S20+ va face pasul spre Android 11 sau cum se va numit noul software, cel mai probabil la început de 2021 (cum s-a întâmplat și cu generația S10 și Android 10). 

10. Autonomie;

Au integrat un acumulator de 4500 mAh ce se încarcă la 25W pe fir, wireless la 15W și are funcția de încărcare wireless pentru alte dispozitive compatibile la 9W. Autonomia diferă, cu luminozitate la maxim și jocuri în mod intensiv rezistă ore bune. În situații normale de utilizare, nu prea are cum să nu treacă testul unei zile (modul Auto la display, browsing, YouTube, Netflix etc). Cei ce nu exagerează pot ajunge și la 1.5 – 2 zile (în anumite condiții, luminozitate setată la sub 50%, fără a fi pus la lucru în regim susținut pentru ore întregi). 

Nu este cel mai ieftin smartphone, dar nici cel mai scump. Îl găsiți în configurația 4G pe la 4400 lei, a ajuns în oferta tuturor operatorilor de telefonie mobilă, sunt oferte unde este promovat pe partea de fidelizare / prelungire contract sau la portare. 

Este și un cashback de 400 lei pe care-l puteți prinde în aceste zile. 

Samsung GALAXY S20 Plus aș spune că livrează un pachet complet, hardware de top cu Exynos 990 dezvoltat pe cea mai nouă tehnologie de litografiere, conectivitate demnă de un smartphone vârf de gamă, cameră cu o mulțime de senzori pentru diferite situații (wide, tele sau ultrawide), software optimizat. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.