OnePlus era cunoscut în perioada sa inițială ca un producător de telefoane mobile cu raport preț / specificații de-a dreptul excelent + suport software peste ceea ce primești chiar și de la o companie cu renume global (CyanogenMod, după aceea cu Oxygen OS dezvoltat intern etc).
Compania și-a făcut o bază de fani și este meritul lor că au reușit să livreze un produs ce încetul cu încetul a ajuns a juca de la egala la egal cu produsele premium de la Apple, Samsung etc.
Haideți să descoperim care sunt prețurile practicate în magazinul online ce livrează și în România (garanție făcută cu preluarea prin curier a produsului pe plata companiei etc).
- OnePlus 6T cu 6 GB RAM și 128 GB stocare – 549 euro / aprox. 2572 lei;
- OnePlus 6T cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 579 euro / aprox. 2713 lei;
- OnePlus 6T cu 8 GB RAM și 256 GB stocare – 629 euro / aprox. 2947 lei;
- OnePlus 6T McLaren Edition cu 10 GB RAM și 256 GB stocare – 699 euro / 3275 lei.
Acum fie vorba între noi, personal, consider că prețurile de mai sus nu sunt chiar așa rele. Este suficient să ne uităm la prețul unui mid-range de la un brand A-list.
Haideți să descoperim alternativele la OnePlus 6T (costuri similare sau mai bune și realizate cu promisiunea spre a oferi o experiență de utilizare premium):
3. ASUS Zenfone 5Z – 1829 lei;
Cred că ASUS a intrat puțin într-un con de umbră în ce privește prezența sa pe piața de telefoane mobile, iar pe 2019 presupun că vom vedea o strategie diferită care să-i aducă din nou în prim plan. Zenfone 5Z l-aș considera un OnePlus 6T killer. ASUS a adus un software mai aerisit, ușor de parcurs, bloatware îndepărtat – update primit spre Android 9.0 Pie, integerează procesorul Qualcomm Snapdragon 845 cu 6 GB RAM și 64 GB stocare, slot combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD), camera se laudă cu 12 + 8 Megapixeli, OIS pe 4 axe și PDAF, difuzoare stereo etc.
ASUS nu livrează un smartphone perfect și îi putem găsi și elemente mai slabe, dar pentru 1829 lei aș spune că livrează multe.
2. LG G7 – 2019 lei :)
Da, chiar costă 2019.99 lei, de fapt sunt 2020 lei în mod real. Totuși, interesantă potrivire. Iese în față cu dublă certificare în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful: IP68 și MIL-STD-810G, lucru neregăsit la OnePlus. Punctele negative sunt bateria de doar 3000 mAh și faptul că mizează pe 4 GB RAM, un 6 / 8 GB ar fi completat peisajul, dar și o stocare mai generoasă față de cei 64 GB preinstalați, noroc cu microSD-ul de până la…, 2 TB (cel mai mare microSD din piață are 512 GB, dar 2 TB sună bine pe partea de marketing).
Ecranul și performanțele foto atinse de LG G7 sunt ușor superioare a ceea ce oferă OnePlus 6T. Are certificare Dolby Vision și HDR10, aspecte inexistente la chinezul ce are raport display / corp superior și Gorilla Glass 6 vs Gorilla Glass 5 la sud-coreean. Camera foto de pe LG G7 are un senzor de 16 Megapixeli cu OIS, detecție prin PDAF și laser + 16 Megapixeli cu f/1.9, înregistrează stereo la 24-bit / 192kHz. Are certificare DTS: X Surround Sound (două difuzoare față de unul singur la OP6T). Cântărește și mai puțin – 162 gr. vs 185 gr., dar aș fi preferat să fie cu 20 de gr. mai greu și să dispună de un acumulator de 3700 mAh precum rivalul din proximitate.
1. Samsung GALAXY S9 Plus – 2899 lei;
Și aici este o mică discuție. Samsung GALAXY S9 și S9 Plus se află la sfârșitul statutului de vârf de gamă pentru compania sud-coreeană, GALAXY S10 va fi prezentat în săptămânile următoare, iar costurile s-au ajustat mult. De aceea s-ar putea să prinzi un S9 sau S9 Plus în siajul sumelor prezentate mai sus pentru 6T în diferite configurații ca memorie RAM și stocare. OnePlus 6T nu are prea multe avantaje în fața lui S9 / S9 Plus și aș enumera pe repede înainte: software mai simplu și aerisit, cu un plus de viteză în preluarea comenzilor, încărcare rapidă peste ce oferă Samsung, cititor de amprentă sub ecran ce funcționează peste ceea ce găsim implementat pe Huawei Mate 20 Pro, 128 GB stocare (nici nu prea-l găsiți importat în țara noastră pe Samsung S9 sau S9 Plus de 128 GB).
Pe de altă parte, Samsung iese în față cu cel mai bun ecran din piață, încărcare wireless și rezistență la contactul cu apa și praful, jack de 3.5 mm și difuzoare stereo cu certificare Dolby + slot pentru microSD – elemente lipsă la OnePlus 6T (cu mențiunea că ecranul lui OnePlus este bun spre foarte bun, doar că Samsung păstrează câteva tips & tricks spre a avea cel mai bun display pe dispozitivele proprii). Nu mai spun de camera foto și video de pe S9 Plus cu diafragmă variabilă și alte nebunii, suportul pentru VR, gama largă de accesorii existentă în piață etc.
Putem extinde discuția în rubrica de comentarii.