Tablete

Tabletele Android nu mai sunt la mare căutare, nici Apple nu mai face cine știe ce vânzări și se gândește să renunțe la iPad Mini-ul pe 7.9 inch. Companiile nu mai investesc în produse noi, iar între tablete și telefoane mobile sunt diferențe majore în ce privește puterea de procesare. 

Totuși, nișa există în continuare și aici găsiți detalii legate de un studiu IDC pe primul trimestru din 2017.

3. ASUS Zenpad 3S – 1757 lei;

ASUS a fost un deschizător de drumuri în piața de tablete, iar Zenpad 3s arată faptul că gigantul taiwanez nu a renunțat complet la piața de tablete Android. Elemente PRO: procesorul Qualcomm Snapdragon 650 de tip hexa-core, 4 GB RAM, display-ul de 9.7 inch cu rezoluție 2048×1536 pixeli și bateria uriașă de 7800 mAh.

Este trasă ușor în jos de faptul că rulează 6.0 Marshmallow și nu am detalii legate de o eventuală trece spre 7.0 Nougat. Interesant este că de vreo două zile au început să circule informații legate de 7.0 Nougat pe Zenpad Z8, fratele mai mic al lui 3S, sunt mici speranță și că tabletă mare va primi cea mai nouă iterație Android.

2. Huawei MediaPad M3 – 1607 lei;

A primit review și acolo sunt toate detaliile. Dacă ar fi să schimb GALAXY Tab S2-ul de 8 inch pe care băiețelul meu îl folosește mai mult, M3 ar fi de pus pe listă, mai ales prin prisma raportului preț / specificații / experiență în utilizare.

Are un hardware destul de puternic – Kirin 950 de tip octa-core + 4 GB RAM, 64 GB spațiu de stocare, sunet ce beneficiază de tuningul Harman / Kardon, interfață light și design ce încadrează dispozitivul în gama premium.

1. Samsung GALAXY Tab S3 – de la 2942 lei;

Trebuie să dăm Cezarului ce-i aparține și să punem S3-ul pe primul loc. A fost anunțat în cadrul MWC Barcelona 2017 și am avut ocazia să-i fac un scurt hands-on. Ecranul este de-a dreptul senzațional, la același nivel aș puncta și designul – subțire și ușoară pentru o tabletă de 9.7 inch.

Samsung a gândit și o tastatură dedicată, stylus. Asta spre a-i crește partea de productivitatea, spre a deveni un dispozitiv util în competiția cu iPad sau tabletele ce rulează Windows. Are un hardware puternic – Snapdragon 820 + 4 GB RAM și o baterie de 6000 mAh. Cântărește doar 429 gr. și 6 mm în talie.

Dacă aveți alte propuneri, secțiunea de comentarii vă aparține.

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.