În 2018 am testat periuța de dinți electrică Philips Sonicare DiamondClean Smart, iar recenzia completă o găsiți aici. Consider în continuare că rămâne una dintre cele mai bune alternative pe piața periuțelor de dinți electrice din segmentul vârf de gamă. Plus că acum aveți un motiv în plus spre a o adăuga în coșul de cumpărături. 

O să încep într-o mică notă personală. Anul acesta a trebuit să fac 2 implanturi dentare și îmi amintesc că la final, medicul dentist îmi recomanda pe lângă un irigator bucal și o periuță de dinți electrică. Era deja un alt pacient înaintea mea pentru care comandase periuța, mi-a arătat cutia și era un Philips 9300 DiamondClean Smart. Apropo, dacă vă uitați pe pachet, în colțul din dreapta sus găsiți remarca: Recomandarea No. 1 din partea medicilor dentiști

1. Beneficiile aduse la utilizare îndelungată;

Sunt câteva elemente pe care Philips le scoate în evidență în materialele promoționale:

  • elimină cu până la 100% mai multe pete în doar 3 zile;
  • gingiile sunt de 7 ori mai sănătoase în numai 2 săptămâni;
  • elimină de până la 10 ori mai multă placă bacteriană. 

Ideea este că după ce folosești o periuță electrică nu prea poți să te mai întorci la una clasică. Adevărul este că îți curăță dantura mult mai bine și aduce o altă senzație, de parcă zici că ai ieșit de la detartraj. 

Capătul de periere are un microcip încorporat și te anunță când se apropie de sfârșitul său ca durată de viață (în jur de 180 de utilizări), periuța are o culoare dedicată când apeși prea tare și te avertizează să reduci presiunea. Sunt mai multe moduri de periere (Clean, White+, Gum Health și Deep Clean+), trei intensități (High, Medium și Low). Eu am ținut periuța pe Clean și Medium, de cele mai multe ori. La High parcă este prea rapidă. 

Sunt 62.000 de mișcări de periere pe minut, de aici și curățarea în profunzime pe care nu o obții printr-o periuță de dinți clasică. 

2. Componenta smart;

 

Îmi aduc aminte că am făcut și un update de firmware la un moment dat. Aplicația de pe smartphone îți creionează o hartă 3D și precizează zonele în care trebuie să insiști data viitoare. Poți seta un scop (dantura albă, reducerea plăcii bacteriene, respirație frumos mirositoare) și un calendar + notificări. 

Mi-aș fi dorit să văd o hartă 3D reală și nu doar una generată, dar bănuiesc că asta va sosi pe viitor. Petrecem din ce în ce mai mult timp pe telefonul mobil, iar notificările legate de un plan personalizat de periere cu beneficii pe termen lung îl consider a fi excelent. 

3. Design + autonomie;

 

Eu am periuța pe negru și aș spune că are un design elegant, business style. Glumesc, dar în gluma asta este și un sâmbure de adevăr. Arată bine, dar mai ales a rezistat bine în timp, a trecut un an și jumătate și corpul periuței arată ca la început, cutia la fel. 

Autonomia este de până la 2 săptămâni, în opinia producătorului. Dacă o folosești de cel puțin 2 ori pe zi se duce la o săptămână jumătate cu programul setat la 3 minute. Sunt 10 zile în care poți pleca în vacanță și periuța nu are nevoie de reîncărcare. Plus că se reîncarcă destul de repede. Mi-aș fi dorit o metodă mai simplă, fără să implice și un pahar în proces. 

Mai multe detalii găsiți pe Philips DiamondClean Smart .

Aș putea spune că avem și un al 4-lea puncte PRO: prețul. 

Folosiți codul EMILSONICARE pentru o reducere de 30%. Linkul unde codul de reducere poate fi activat pe philips.ro/shop

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.