Prin termenul exotic mă refer la modele ce ajung pe canal neoficial în țara noastră, prin așa-numita filieră gri. A evoluat această modalitate de import pentru că există clienți interesați să pună mână cât mai repede pe un anumit model de smartphone. 

Sunt produse nișă și sunt sigur că nu se vând mai mult de câteva unități / dispozitiv. Am găsit trei astfel de exemplare.

3. Xiaomi Mi Mix

Costă 2811 lei în varianta cu 4 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare și 3228 lei cu 6 GB RAM și 256 GB stocare. L-am văzut în cadrul MWC Barcelona 2017 și pot să spun că la prima vedere te impresionează prin faptul că este borderless pe trei laturi. Sunt și destule recenzii în dot com, sunt criticate camera foto și lipsa de grip. Efectul wow este garantat și aș avea curajul să spun că prețul începe a fi din ce în ce mai ok.

2. Sony Xperia XZs

A fost prezentat în cadrul MWC 2017, dar l-am văzut doar în sticlă și nu am avut ocazia să-i fac un scurt hands-on. Îl găsim la 2963 lei cu 64 GB spațiu de stocare și conectivitate dual-sim. Este ceva cam scump având în vedere că vine cu Qualcomm Snapdragon 820 și display de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli.

Alte elemente hardware – cameră de 19 Megapixeli cu f/2.0, detecție predictivă de fază și autofocus prin tehnologia laser, EIS, filmează la 2160p cu 30 fps și la 720p cu 960 fps, cameră frontală de 13 Megapixeli, baterie de 2900 mAh ce permite încărcare rapidă de Quick Charge 3.0. Are certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful.

1. Huawei Honor Magic

Este un smartphone pe care Huawei nu cred că-l va importa pe canal oficial în țara noastră. Este și destul de scump raportat la specificațiile sale hardware, peste 3600 lei. Iese în evidență prin designul său, iar toate specificațiile hardware sunt listate aici. Încorporează un asistent numit Magic Live ce folosește printre altele și o cameră cu infraroșu. Smartphone-ul recunoaște mâinile și privirea utilizatorului și se deblochează automat când îl ridic de pe masă, când ești în mașină îți recomandă să treci în Drive Mode, într-o cameră întunecată aprinde lanterna în mod automat etc.

Repet, produse de pe piața gri. Teoretic, garanția este oferită conform standardelor stabilite prin legislația românească, 2 ani de zile.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.