Realme GT 2 Pro Smartphone

Mi-aș fi dorit să pot crea un Top 5 sau chiar cu mai mulți premiați, doar că au fost doar 13 telefoane mobile testate în 2022 de mine, așa că nici cu Top 3 dintre acestea nu pot spune că este exact ceea ce trebuie. Pur și simplu, consider că este nevoie de o bază mult mai mare de dispozitive testate ca să poți alcătui un clasament cât mai relevant.

Chiar și așa însă, vă arăt mai departe care sunt cele 3 telefoane mobile testate în 2022 care mi-au plăcut cel mai mult. Nu este vorba despre care sunt cele mai bune la modul general, ci efectiv cele pe care le-am preferat eu, după propriile considerente.

1. Realme GT 2 Pro

Realme GT 2 Pro

Este telefonul pe care îl folosesc de mai bine de 9 luni și până acum nu am de ce să nu fiu mulțumit de el. Face bine tot ce trebuie să facă, iar preferatele mele sunt interfața Realme UI (ce a ajuns recent la versiunea 4.0 cu Android 13), ecranul, autonomia și încărcarea extrem de rapidă. Camerele sunt cel puțin decente, singura care îmi lipsește uneori este una cu zoom optic de circa 3X.

 2. Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung Galaxy S21 FE 5G

A fost foarte greu să decid dacă îl așez pe acesta pe locul 2 sau pe cel ce încheie podiumul, respectiv întreg topul. L-am pus înaintea ASUS-ului fiindcă stă mai bine pe partea foto, la modul general, adică pe toți senzorii integrați. Totodată, suportul software s-ar putea să fie mai îndelungat la sud-coreean, deși nici ASUS nu dezamăgește.

 3. ASUS Zenfone 9

ASUS Zenfone 9

Am folosit ca telefon principal un ASUS Zenfone 8, iar ediția lansată de taiwanezi în 2022 este mai bună ca predecesoare în aproape toate direcțiile. Eu zic că este cel mai bun smartphone Android cu adevărat compact de anul acesta. Și Samsung Galaxy S22 sau Xiaomi 12 sunt mici, dar nu chiar atât.