Tablete

Iniţial am încercat să fac un top 5 al celor mai reuşite combinaţii de tablete şi smartphone-uri, dar din păcate nu am găsit niciun parteneriat smartphone-tabletă cu sistemul de operare Windows. Am încercat să încrucişez mai multe variante (Nokia cu Acer, Nokia cu Toshiba, Nokia cu Asus etc), dar niciuna nu m-a satisfăcut. În aceste condiţii, sunt nevoit să vă prezint doar un top 4 al celor mai reuşite combinaţii de smartphone-uri + tablete.

Locul 4: LG G2 + LG G Pad 8.3

Deţin această combinaţie şi vreau sa vă spun că ambele sunt excelente şi se înţeleg foarte bine una cu cealaltă. LG a avut grijă să le doteze cu foarte multe funcţii de comunicare compatibile, iar acest lucru nu face decât să uşureze munca utilizatorilor. Ambele device-uri sunt puternice din punct de vedere hardware (cu un uşor dezavantaj pentru LG G Pad 8.3) şi cu siguranţă acest parteneriat va reuşi să vă mulţumească şi 2 ani de acum înainte. În plus, cele doua terminale sunt foarte elegante, având un design modern şi fiind realizate din materiale premium. Preţurile celor doua gadget-uri au scăzut foarte mult, LG G2 îl găsim în jurul valorii de 1.600 lei, în timp ce LG G Pad 8.3 îl putem achiziţiona la un preţ de 1.200 lei.

lg

Locul 3: Samsung Galaxy Note 3 + Samsung Galaxy Note 10.1 2014

Poate cea mai puternică colaborare din punct de vedere hardware este reprezentantă de Samsung Galaxy Note 3 + Samsung Galaxy Note 10.1 2014. Au tot ce le trebuie pentru a fi pertenerele ideale atât la distracţie, cât şi lucruri mai serioase. Note 3 este o bestie în lumea telefoanelor, în timp ce Note 10.1 2014 este un terminator pentru toate tabletele ce rulează Android. Cu toate acestea, în topul meu se află pe locul 3 datorită plasticului destul de banal din care sunt realizate (pe alocuri acesta dă senzaţia de ieftin) şi preţul încă destul de ridicat pentru cele două device-uri: 2.000 lei Samsung Galaxy Note 3 şi 2.200 lei Samsung Galaxy Note 10.1 2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Locul 2: iPhone 5S + iPad Air

Pentru mulţi, această combinaţie reprezintă idealul şi poate voi fi criticat că acestea nu sunt pe primul loc în acest top. În acest caz putem vorbi doar de gust, preţ şi de adaptabilitatea la sistemul de operare. Deşi ambele dispozitive se comport impecabil, au un hardware foarte puternic pentru iOS, au o baterie foarte bună (în special iPad Air), au display-uri senzaţionale, consider că iOS nu se potriveşte oricui şi că mulţi utilizatori sunt dezamăgiţi de limitările impuse de Apple. În plus, cele două device-uri au şi astăzi preţuri ridicate, pe care nu mulţi şi le permit: 2.800 lei iPhone 5S şi 2.200 lei iPad Air.

iphone

Locul 1: Google Nexus 5 şi Google Nexus 7 II

Cea mai reuşită combinaţie existentă la ora actuală este compusă din Google Nexus 5 şi Google Nexus 7 II. Marele lor avantaj îl reprezintă sistemul de operare Android pur, care rulează pe acestea într-un mare stil. Această relaţie este cea mai bună variantă pentru iPhone 5S + iPad Air, atât din punct de vedere al optimizării aplicaţiilor, cât şi din punct de vedere al sistemului de operare. În plus, preţul celor două dispozitive este foarte scăzut, 1.200 lei Google Nexus 7 II şi 1.400 lei Google Nexus 5. Cu toate acestea, personal încă am regretul că Google nu a mai scos o tabletă şi pe 10 inci (în afară de bătrânul Nexus 10).

nexus

În secţiunea de comentarii vă aştept cu topul personal şi sper să găsească cineva şi o combinaţie de smartphone+tabletă pe Windows care pot fi achiziţionate din România.