Mă refer la accesoriile pe care le cumperi imediat ce ai decis să faci pasul spre un smartphone nou. Sunt utile și fără ele riști să compromiți experiența oferită de device-ul respectiv. Spre exemplu, multe telefoane au carcasa din aluminiu predispusă la zgârieturi și o husă este imperios necesară. Nu ți-ar plăcea să-ți vezi telefonul zgâriat, iar la revânzare și-ar pierde din valoare.
Cele cinci accesorii pe care recomand să le achiziționezi alături de un smartphone:
5. Card de memorie
Aici este cu dus și întors. Sunt telefoane fără slot pentru card de memorie și trebuie să te mulțumești cu spațiul de stocare preexistent sau să apelezi la stocarea în cloud. Totuși, 80 – 90% din telefoanele existente în piață au slot pentru microSD de până la 32 sau 64 GB.
Nu cred că mai are rost să spun de ce este util să ai un microSD în telefon. Poți stoca tot felul de fișiere, jocuri, aplicații etc. Atenție la cardul pe care-l cumpărați, din ce clasă face parte.
Ex: Le găsiți la orice shop online sau de retail clasic, câteva zeci de modele pe aici.
4. Cască bluetooth
Este utilă mai ales dacă conduci și obișnuiești să vorbești la telefon. Altfel nu prea îi văd rostul. Acum mare parte din comunicare s-a mutat pe partea de mesaje, WhatsApp, mail, iar apelurile clasice de voce trec în plan secund.
Nu știu dacă ați remarcat, dar căștile bluetooth au rămas la prețuri destul de piperate. Cele care livrează o autonomie mai bună și calitate nu prea le găsești sub pragul a 20 euro / 100 lei.
Ex: Cască bluetooth Sennheiser EZX 60 – 251 lei.
3. Căști de tip in-ear
De cele mai multe ori în pachet alături de smartphone vin și căști pe jack de 3.5 mm cu design clasic, negre și rotunde. Sunetul oferit este de calitate îndoielnică și de aici nevoia de a trece pe căști de tip in-ear. Oferta este diversificată și în funcție de buget de pe la 30 de lei în sus te alegi cu o pereche de căști care funcționează impecabil.
Mai există și alternativa Amazon UK unde sunt listat mereu oferte care mai de care mai interesante, reduceri și de peste 50%. Mai adăugați la prețul lor și transportul / 4 – 5 lire și uneori te poți alege cu un chilipir.
Ex: Căști Sony MD-EX10LPL albastre la 41 lei.
2. Folie de protecție
Aici dau mereu exemplul personal. Am o tabletă Google Nexus 7 ediția 2012 pe care am dat-o băiețelului meu de 4 ani și după câteva luni de utilizare am observat o multitudine de zgârieturi fine pe ecran. Nu sunt vizibile când te uiți perpendicular pe tableta ci când o apleci în stânga, dreapta. O folie de protecție m-ar fi scutit de această problemă.
Mai ales că foliile de protecție sunt de obicei și foarte ieftine, pe toate formatele. Prețurile ajung uneori și sub 10 lei. Recomand de cele mai multe ori să fie aplicată într-un magazin dedicat. Costă puțin și te scapă de bulele de aer, poziționarea imperfectă etc.
Ex: Folie de protecție pentru Samsung GALAXY S III Mini la 3.86 lei – eMAG.
1. Husă
Da. Și aici sunt tot felul de formate, pe toate gusturile. Poți alege între huse transparente, colorate, cu clapetă, multe opțiuni la orizont. Alegerile se fac în funcție de dorințele fiecăruia. Recunosc că nu prea suport husele. Asta pentru că fură din frumusețea telefonului, dar îmi dau seama de rolul lor important pe partea de protecție.
Sunt interesante husele care oferă protecție la contactul cu apa, dar vizual de cele mai multe ori sunt un dezastru.
Ex: Peste 650 de modele în oferta unui shop local.