Forbes România a redactat un top al celor mai bogați români în 2022. Am selectat pe cei ce activează în special pe partea de tehnologie & it.

Topul Forbes România îl găsiți în varianta integrală pe aici. 👈🖱️ De fapt, este un top 6…, precum în Cei 3 mușchetari.

  1. Daniel Dines (UiPath) – 1.62 miliarde euro;
  2. Ion Stoica și Matei Zaharia (Databricks) – 1.52 miliarde euro;
  3. Florin și Măriuca Talpeș (Bitdefender) – 950 milioane euro;
  4. Iulian Stanciu (eMAG) – 410 milioane euro;
  5. Zoltan Teszari (RCS-RDS) – 390 milioane euro
  6. Dan Ostahie (altex) – 340 milioane euro.

Modalitatea prin care s-au făcut calcule pentru acest top al Forbes, dar și pozițiile fruntașe le găsiți la sursă. Nu trebuie luat ad litteram pentru că unele business-uri sunt greu de evaluat.

Pe primul loc se află Dragoș și Adrian Pavăl de la Dedeman cu o avere estimată la 2.64 miliarde euro, iar pe locul al 2-lea îl găsiți pe Ion Țiriac cu 1.72 miliarde euro.

Mi se pare interesant că Iulian Stanciu a intrat în top și l-a depășit pe Ostahie de la altex. Este doar acționar minoritar al eMAG, dar deține și Flanco + alte afaceri la nivel local. Pe de altă parte, Ostahie a dorit să preia Porsche Bank. Este interesant că a primit aviz favorabil de la Consiliul Concurenței, dar BNR s-a opus tranzacției. Detalii aveți  într-un articol HotNews.

Ion Stoica și Matei Zaharia au o poveste inedită. Au ajuns miliardari din întâmplare. Ion Stoica este profesor de informatică la Universitatea Berkeley din California și codirector al AMPLab, iar Matei Zaharia este profesor-asistent la Universitatea Stanford. Databricks este un proiect software în care cei doi au fost implicați, un proiect ce a înregistrat venituri de peste 1 miliard dolari în 2022.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.