TOP 5 : Cele mai bune telefoane mobile [ianuarie 2014]

14/01/2014

Aveți o listă cu telefoanele pentru care merită să așteptați în 2014, dar articolul de față nu este dedicat celor care vor să aștepte ci persoanelor decise să cumpere un smartphone de top. Opiniile exprimate în postare sub subiective, dar bazate pe o serie de argumente: design, tehnologie + specificații, preț, autonomie, disponibilitate în România.

5. Samsung GALAXY S4

Galaxy-S4-Gadget (160)

Vârful de gamă al companiei sud-coreene rămâne atractiv și la început de 2014. Prețurile s-au mai așezat. Îl găsiți atât în oferta operatorilor telecom cât și la magazinele online. Sunt diferite variante în funcție de culoare, spațiu de stocare.

PRO: display ok, hardware decent și pentru anul curent, update software și 4.4 KitKat în viitorul apropiat, preț ok raportat la specificații.

4. iPhone 5S

iPhone-5S (17)

Da. Nu are display cu rezoluție la 1080p, nici procesor octa-core sau quad-core, dar rămâne unul dintre cele mai performante și mai bine comercializate smartphone-uri. iPhone 5S este dovada că nu trebuie să intri în posesia unui monstru al specificațiilor spre a avea o experiență de top. Apple a venit cu procesorul dezvoltat in-house pe 64 biți, senzorul ce permite recunoașterea amprentelor.

PRO: compact și puternic, adevărată unealtă de lucru, acces la iOS și App Store cu sute de mii de aplicații optimizate, unele aplicații le găsiți în mod exclusiv în magazinul Apple, impresionează și în ce privește camera foto & video, autonomie rezonabilă.

3. LG G2

LG-G2-Gadget (18)

LG a fost în 2013 ca un elev silitor. Și-a luat notițe de la concurență pe trei sferturi de an, a investit în R&D, iar produsul a fost LG G2 cu design atipic și s-a bucurat de o primire euforică pe blogurile și site-urile de specialitate. Vânzările nu au fost pe placul companiei sud-coreene care din mers a trebuit să-și ajusteze numărul de unități prognozate a fi comercializate.

PRO: design atipic, poziționarea butoanelor pe spate sub camera de 13 Megapixeli, baterie generoasă și autonomie peste media smartphone-urilor Android din categoria de top, display ce impresionează vizual de la prima utilizare.

2. Samsung GALAXY Note 3

Samsung-GALAXY-Note-3 (21)

Cel mai bun telefon produs de către Samsung de când au adoptat sistemul de operare Android, un adevărat monstru al specificațiilor cu o experiență de utilizare pe măsură. Aici putem spune că s-au autodepășit. Se vede experiența acumulată cu primele două generații de phablets.

PRO: campion al testelor de benchmark, 3 GB RAM, Snapdragon 800 quad-core, multe funcții software încorporate, stylus, autonomie bună, filmează la 4K.

1. HTC One

HTC-One

Da. Știu. Nu are un procesor de top și nici specificații care să te dea pe spate, dar și acum își păstrează frumusețea, se mișcă impecabil prin meniu și HTC ține pasul cu actualizările software. În viitor ar trebui să porteze și Android 4.4 KitKat pe gama One din 2013 (One, One Mini și One Max). Așa ar fi logic, ar fi o mutare naturală. Dacă nu vor face update software putem spune că HTC își dă cu stângul în dreptul și ținând cont de evoluția lor din ultimii ani s-ar putea să mai fie un cui la coșciugul lor.

PRO: design cu carcasa unibody din aluminiu, boxe frontale cu tehnologia Beats Audio, funcționare fără lag, camera UltraPixel, Sense UI și o interfață care nu încarcă smartphone-ul în mod inutil, display de top.

În imediata lor apropiere s-ar situa și LG Nexus 5, Nokia Lumia 1020, Sony Xperia Z1.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.