Am făcut o listă cu 5 smart TV-uri de bună calitate ce cred că merită a fi puse pe lista scurtă.

1. Televizor OLED Samsung 55S90C de 138 cm 👈🖱️

🔺Este un smart TV OLED Samsung în generație 2023

Din câte văd este un model din generația 2023, iar OLED-urile Samsung din a doua generație sunt mai bine puse la punct. Sunt trei diagonale: 55 inci, 65 inci și 77 inci. Bineînțeles, la 3999 lei este adus modelul de 55 inci.

Are rată de refresh la 120Hz (până la maxim 144Hz), rezoluție 4K, sunet cu certificare Dolby Atmos și Q-Symphony pe format 5.1 canale. Este compatibil cu Ambient Mode+ și s-ar potrivi la fix cu oferta de la punctul 5.

2. Televizor OLED LG 77B33LA 👈🖱️

🔺Pentru cei ce au un buget mai generos și au un spațiu care să pună în valoare o astfel de bijuterie

Este un OLED 4K pe format mare, cu diagonală de 195 cm și face parte din seria B3. Trebuie să specific că face parte din generația 2023 și are cele mai noi tehnologii integrate de la compania sud-coreeană. Are rată de refresh la 100Hz, Dolby Vision pe imagine, NVIDIA G-Sync și FreeSync, Dolby Atmos pe sunet etc.

3.LG OLED evo de 139 cm în generație 2022 – 6499 lei, 4499 lei cu reducere de 30%;

🔺Un OLED în generație 2023 ce va fi la mare căutare de Black Friday 2023

Are nota 4.47 din 30 de review-uri și am structurat 5 puncte PRO.

1. Garanție de 5 ani pentru Display 

Este o teamă rămasă de-a lungul anilor în dreptul unui OLED – burn-in-ul. Tehnologia a evoluat și dacă scenariul de utilizare este unul normal, aș spune că nu vor fi probleme din acest punct de vedere cu un televizor ce dispune de panel OLED. Vei avea parte de o experiență de utilizare la cote înalte, iar LG supralicitează printr-o garanție de 5 ani pentru ecran,

2. Rata de refresh la 100Hz, compatibilitate cu G-Sync, FreeSync și alte tehnologii ce-l fac excelent pentru gaming 

Integrează 4 porturi HDMI 2.1 ce-l transformă în companion perfect pentru Sony PS5, PC sau laptop compatibil. Poți aduce jocurile favorite pe un super display cu dimensiuni mai mari față de un monitor, spre exemplu.

Are compatibilitate cu G-Sync de la NVIDIA, FreeSync de la AMD, suport pentru VRR / Variable Refresh Rate, ALLM / Auto Low Latency Mode și HGiG.

3. Cel mai mare producător de paneluri OLED pentru televizoare din lume – LG

Cumperi de la compania ce este lider mondial în producția de paneluri OLED. Din ce am văzut de-a lungul timpului și panelurile sunt destul de bine calibrate de către LG, iar OLED-ul în sine mi se pare a fi un mare punct PRO și o schimbare importantă pentru cine nu a avut un astfel de televizor în utilizarea de zi cu zi. Îți va fi greu să te întorci cu ghilimelele de rigoare pe un LED convențional.

4. Dolby Vision pentru imagine, Dolby Atmos pentru sunet și 60W RMS, NVIDIA GeForce preinstalat

Are certificare Dolby Vision pentru panel, Dolby Atmos pe partea de sunet, iar difuzoarele integrate sunt cât se poate de gălăgioase cu 60W RMS, iar NVIDIA GeForce este preinstalat și aduce acces direct pe ecran la jocurile favorite. Era și Stadia, dar între timp, Google a renunțat la serviciul său de jocuri în cloud.

5. Gama Signature

Aici aș spune că s-au inspirat de la Samsung și când televizorul nu este folosit poți alege să afișeze o operă de artă, nu ai parte de un display negru și mare pe perete, ci un tablou dinamic ad-hoc.

4. Televizor LG LED 75UR76003LL 👈🖱️

🔺Diagonala este suficient de mare pentru orice living mai generos

Este un model în generația 2023 și nu am idee dacă neapărat prețul a căzut de la 4499 lei la 2999 lei, dar la suma la care l-au listat mi se pare a fi o ofertă corectă pentru cei ce se mulțumesc cu un display LED destul de ok, iar diagonala cât mai mare se află în focus.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.