Telefoane Mobile

Nu am mai făcut de ceva timp un top al smartphone-urilor chinezeşti de buget, iar dacă vremea de afară nu prea îmi permite să îl scot pe cel mic din casă, m-am gândit că nu v-ar deranja o lecturare uşoară pentru acest sfârşit de weekend.

Am făcut ceva căutări şi am găsit mai multe device-uri interesante care în trecut au fost sub 100 dolari (de obicei în precomandă sau promoţii tip flash sale), însă în top m-am limitat doar la acele telefoane care au un preţ de comercializare de sub 100 dolari astăzi, 23 aprilie. În viitor însă puteţi arunca un ochi şi la terminale ce costă 110 – 120 dolari pentru că oricând pot intra la reduceri.

Topul este realizat cu smartphone-uri care din punctul meu de vedere oferă cel mai bun raport calitate-preţ (cel puţin în teorie), deci este un clasament destul de subiectiv. Preţurile nu includ TVA 19%.

5.UMi Diamond – 85.99 doalari (363 lei) pe chinavision.com (link de achiziţie);

Trebuie să recunosc că preţul este foarte bun pentru acest smartphone de buget destul de bine echipat: display de 5.0 inci cu rezoluţie HD, procesor octa-core MediaTek MTK6753 tactat la 1.3 GHz, 3 GB RAM, 16 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 13 megapixeli (prin interpolare) + cameră frontală de 5 megapixeli (prin interpolare), scanner de amprentă, conectivitate dual-sim 4G şi baterie Sony de 2650 mAh.

UMi Diamond integrează o variantă stock de Android 6.0 Marshmallow, review-urile din dot com nu sunt rele deloc, iar din punct de vedere estetic nu pare a dezamăgi.

4.Geotel Note – 89.99 dolari (380 lei) pe gearbest.com (link de achiziţie);

Geotel este un producător relativ nou în acest segment, iar marea sa intrare se bazează pe acest Geotel Note. Vorbim de un terminal entry-level cu câteva specificaţii mai mult decât interesante: display de 5.5 inci cu rezoluţie HD, procesor quad-core MediaTek MTK6737 tactat la 1.3 GHz, 3 GB RAM, 16 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 13 megapixeli (prin interpolare) + cameră frontală de 8 megapixeli (prin interpolare), conectivitate dual-sim 4G şi baterie de 3200 mAh.

Pentru cei curioşi, Geotel Note oferă acces la baterie şi la sloturile sim + card microSD şi rulează Android 6.0 Marshmallow aproape de versiunea stock. Şansele să treacă la Android 7.0 Nougat sunt foarte mici, însă era de aşteptat dacă ne gândim la preţul său de achiziţie.

3.Xiaomi Redmi 4A – 93.99 dolari (397 lei) după aplicarea codului R4AS pe gearbest.com (link de achiziţie);

Chiar dacă la prima vedere Xiaomi Redmi 4A pare a fi cel mai slab telefon din top din punct de vedere hardware, s-ar putea ca acesta să fie alegerea cea mai inspirată la capitolul software. Ştim că MIUI 8 este o interfaţă matură, care se mişcă fluent şi este optimizată foarte bine pe device-uri cu valoare de sub 100 dolari. În plus, cei care îşi doresc să investească foarte puţin în combinaţia telefon + abonament, Xiaomi Redmi 4A oferă conectivitate 4G FDD + TDD, ceea ce înseamnă că este ideal pentru RCS & RDS şi al său abonament nelimitat de 4 euro.

Restul specificaţiilor sunt destul de cunoscute: display de 5 inci cu rezoluţie HD, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 425, 2 GB RAM, 16 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 13 megapixeli + cameră frontală de 5 megapixeli, baterie de 3120 mAh şi construcţie metalică de tip unibody.

2.Ulefone Vienna – 99.99 dolari (423 lei) după aplicarea codului VIENNAS pe gearbest.com (link de achiziţie);

O prezenţă surprinzătoare în top este Ulefone Vienna, terminal care nu a costat niciodata mai puţin de 120 – 130 dolari. Cu toate acestea gearbest.com are în aceste zile o promoţie interesantă care reduce preţul până la 99.99 dolari. Smartphone-ul l-am testat şi noi, iar concluziile noastre le puteţi vedea în review-ul dedicat. Principalul punct de atracţie al device-ului este dat de partea audio: sunetul Hi-Fi cu procesorul NXP Smart Audio PA şi placă de sunet + amplificator fac o echipă de vis.

Între timp Ulefone Vienna a primit update la Android 6.0 Marshmallow, iar aspectul hardware este unul de luat în calcul: display de 5.5 inci cu rezoluţie FullHD, procesor octa-core MediaTek MTK6753 tactat la 1.3 GHz, 3 GB RAM, 32 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 13 megapixeli + cameră frontală de 5 megapixeli, port infraroşu, scanner de amprentă, conectivitate dual-sim 4G şi baterie de 3250 mAh.

1.Vernee Thor – 99.99 dolari (423 lei) pe gearbest.com (link de achiziţie);

Ştiu că Vernee Thor are cam acelaşi preţ încă de la lansare (a fost la un moment dat şi mai ieftin), însă rămâne în continuare una dintre cele mai bune alternative de buget. De menţionat că a fost primul smartphone cu procesor MediaTek MTK6753 care a primit update la Android 7.0 Nougat, iar dacă nu mă înşel cred că este şi singurul la ora actuală.

Emil a testat acest telefon, iar impresiile sale le puteţi găsi în review. Chiar dacă specificaţiile sunt similare cu cele existente pe UMi Diamond, faptul că rulează Android 7.0 Nougat este de apreciat: display de 5.0 inci cu rezoluţie HD, procesor octa-core MediaTek MTK6753 tactat la 1.3 GHz, 3 GB RAM, 16 GB spaţiu de stocare, cameră foto de 13 megapixeli + cameră frontală de 5 megapixeli, scanner de amprentă, conectivitate dual-sim 4G şi baterie de 2800 mAh.